Cevap: Mecburi Ücretsiz İzin/ Önemli ve Acil
İhbar süreniz kadar önceden projenin bittiğini ve işten çıkarılacağınızı bildirdiler mi?
Ya da "kabul etmeyenler bildirsin, tazminatını öderiz ve çıkışını yaparız" dediler mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İhbar süreniz kadar önceden projenin bittiğini ve işten çıkarılacağınızı bildirdiler mi?
Ya da "kabul etmeyenler bildirsin, tazminatını öderiz ve çıkışını yaparız" dediler mi?
projenin biteceiği sözlü olarak dile getirildi ancak hiç birşey net değildi.
Sözleşme yenileme tarihi olan nisan ayına kadar devam edebilirdide bitebilirdi de ve dün gelen mail üzerine 5gün sonra projenin biteceiği bilgisi yazılı geldi.
İşten çıkartma durumu suan yok çünkü bizler şirkete bağlı çaşılıyoruz projeye değil ve dolayısıyla şirket yeni başlayacak projeye geçirmek istiyor tazminat ödemek istemiyor.
Ancak yeni başlayacak proje zamanına kadar çalışanlara ücretsiz izin kullandırmak istiyorlar
İsteyen tazminatını alsın vs demediler pazartesi yada salı bu konuyla ilgili ilk ve son toplantılar yapılacak
ama o zamana kadar ben ve arkadaşlarım bilgilenmek istiyoruz.
Muhtemelen işveren size dediğim seçeneği sunacaktır. Çünkü sizin ücretsiz izni kabul etmeme hakkınız var.
Hesabınızı yaparsınız, başka bir iş bulurum daha iyi olur derseniz, "ücresiz izni kabul etmiyorum" dersiniz, onlar da hakedişlerinizi verir ve işten çıkartır.
Ya da bir ay izin yapar ya da geçici işle uğraşır ve geri dönersiniz. Bu sizin tercihiniz.
Ücretsiz izin için sizin "kişisel sebeplerden dolayı şu kadar ücretsiz izin verilmesini talep ediyorum" gibisinden bir dilekçe yazmanız istenecek. Bunu yapmazsanız işverenin iki seçeneği kalır: Ya sizi işten çıkartacaktır ya da çalışmaya devam etmeniz için bir yol bulacaktır.
Eğer işiniz güzel bir iş ise, bence ücretsiz izni kabul edin.
Alıntı:
Muhtemelen işveren size dediğim seçeneği sunacaktır. Çünkü sizin ücretsiz izni kabul etmeme hakkınız var.
Hesabınızı yaparsınız, başka bir iş bulurum daha iyi olur derseniz, "ücresiz izni kabul etmiyorum" dersiniz, onlar da hakedişlerinizi verir ve işten çıkartır.
Ya da bir ay izin yapar ya da geçici işle uğraşır ve geri dönersiniz. Bu sizin tercihiniz.
Ücretsiz izin için sizin "kişisel sebeplerden dolayı şu kadar ücretsiz izin verilmesini talep ediyorum" gibisinden bir dilekçe yazmanız istenecek. Bunu yapmazsanız işverenin iki seçeneği kalır: Ya sizi işten çıkartacaktır ya da çalışmaya devam etmeniz için bir yol bulacaktır.
Eğer işiniz güzel bir iş ise, bence ücretsiz izni kabul edin.
öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim
Bununla ilgili yasal bir madde s bulunuyor mu şirkete sunabileceğimiz.?
Açıkçası ben tazminatımla ayrılmak istiyorum ancak öyle bir dönemdeyim ki 15 kasımda şirkette 3. yılımı dolduruyorum ve yıllık izin hakkımı alıyorum eğer dediğiniz gibi bir seçenek sunulursa ben tazminatımla çıkmak istiyorum ve yıllık izin hakkımı buna dahil etmek istiyorum. Şirketimle daha önce aramızda maddi manevi sorunlar olduğu için içeride haklarımı bırakmak istemiyorum
O nedenle suandaki dönem cok ters olacak.
Pazartesi konuyla ilgili toplantı olacak sormak istediğim bir durum olduğunda size direk yazabilir miyim ?
Alıntı:
musmutlu rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim
Bununla ilgili yasal bir madde s bulunuyor mu şirkete sunabileceğimiz.?
Açıkçası ben tazminatımla ayrılmak istiyorum ancak öyle bir dönemdeyim ki 15 kasımda şirkette 3. yılımı dolduruyorum ve yıllık izin hakkımı alıyorum eğer dediğiniz gibi bir seçenek sunulursa ben tazminatımla çıkmak istiyorum ve yıllık izin hakkımı buna dahil etmek istiyorum. Şirketimle daha önce aramızda maddi manevi sorunlar olduğu için içeride haklarımı bırakmak istemiyorum
O nedenle suandaki dönem cok ters olacak.
Pazartesi konuyla ilgili toplantı olacak sormak istediğim bir durum olduğunda size direk yazabilir miyim ?
Şenol beyin de belirttiği üzere, size sunulan ücretsiz izne çıkma teklifini kabul etmek zorunda değilsiniz. Diretilirse, bu işveren tarafından sözleşmenin feshidir diyerek noter kanalıyla bir ihtar gönderir ve ihbar tazminatı kıdem tazminatı ( Eğer o tarihte yeni bir izne hak kazandıysanız) kullanmadığınız izin günlerinin ücretini talep edersiniz. Ödenmemesi durumunda ( ki muhtemelen ödenmeyecektir) iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Şenol beyin de belirttiği üzere, size sunulan ücretsiz izne çıkma teklifini kabul etmek zorunda değilsiniz. Diretilirse, bu işveren tarafından sözleşmenin feshidir diyerek noter kanalıyla bir ihtar gönderir ve ihbar tazminatı kıdem tazminatı ( Eğer o tarihte yeni bir izne hak kazandıysanız) kullanmadığınız izin günlerinin ücretini talep edersiniz. Ödenmemesi durumunda ( ki muhtemelen ödenmeyecektir) iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
erdoğan bey çok teseşekkür ederim cevap cok işime yarayabilir. aynı sekilde senol beyin verdiği bilgilerlerde aydınlanmış oldum
Önceki yazımda belirttiğim gibi 15 kasımda 3. yılım doluyor benim amacım 15 kasımı doldurarak birşeyler yapmak ancak bu seferde ileri bir tarihte geriye dönük bu sekilde işlemler yapılabilir mi bilemiyorum
Noterde bir arkadaşım var ondanda bu konuyla ilgili bilgi alabilirim sanırım
Cevap: Mecburi Ücretsiz İzin
Merhaba
Sirketin verdigi karar su yöndedir.
Yillik izin hakki olanlar yıllık izinlerini kullanacak. Olmayanlar ise hergun ise gelmeye devam edecek. Hic bir is yapmadan oturacak (cunku yapilabilecek bir is yok) cikis saatindede cikip gidecek. 3 kasima kadar. Yani ucretli izin vermek yerine bu daiyane fikri one surduler. Bugun tum personellere aciklayacaklar.
Bu konuyla ilgili yapilabilecek bisey varmidir peki ? sizlere danismak istedim
Alıntı:
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Cevap: Mecburi Ücretsiz İzin
Yoktur,
3 kasıma kadar işyerinize gidip gelecek ve karşılığında ücretinizi almaktan başka yapabileceğiniz bir şey görünmüyor.