Ödenmeyen maaş- iş ayrılma ihbar kıdem tazminatı
iyi günler. istanbulda özel bir firmada dıs ticaret yöneticisi olarak çalışmaktayım. firma bazı finansal problemler yasıyor. bu sebeple yaklaşık 3 aydır maş ödememi alamıyorum. sigortalı calışıyorum. sigortamı kontrol ettiğimde hala yatıyor. bordro lu çalışanım.fakat sigortam tam maaşımdan degil biraz daha düşükten yatmata. firma maaş ödemesi istediğimde finansal sorunlar nedeniyle paralarının olmadığını söylüyor. işten de çıkarmıyorlar çünkü tazminat ödemek istemiyorlar. bu durumda işten kendim istifa edip ihbar ve kıdem tazminatı talebinde bulunabilir miyim? içerde kalan 3 aylık maaşımı nasıl alabilirm? daha önce ayrılan bir kaç arkadaşım işkur aracılığıyla sikayette bulunum ihbarname ilettilr firmaya fakar ödeme halen yapılmadı hicbirine. ayrıca firmanın bircok yeri ve malı üzerinde birçok haciz bulunmakta.
ne yapabileceğim konusunda yardım rica ediyorum. bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: ödenmeyen maaş- iş ayrılma ihbar kıdem tazminatı
Ücretlerinizin ödenmiyor olması sebebiyle sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Ödenmeyen ücretler ve kıdem tazminatınız için dava açabilirsiniz. Sözleşmeyi fesheden taraf siz olduğunuzdan , ihbar tazminatına hak kazanamazsınız.
peki bu süreç cok uzun sürer mi?
Örnekler 1,5-3 yıl arasında sürmüş.
İşçinin ücretlerinin ödenmemesi (ücret kavramını sadece maaş olarak düşünmeyin) iş akdinin haklı sebeple feshi gerekçesidir.Bu durumda tazminat ve alacaklarınızı elbette talep edebilirsiniz