25.09.2014 tarihinde sözleşmeli olarak bir etüt merkezinde işe girdim. Istifa etmek istyrum bunun için ne yapmam gerekiyor... İşverenin bir yaptırımı olur mu ?
Printable View
25.09.2014 tarihinde sözleşmeli olarak bir etüt merkezinde işe girdim. Istifa etmek istyrum bunun için ne yapmam gerekiyor... İşverenin bir yaptırımı olur mu ?
Bir etüt merkezinde 1 aya yakın süredir çalışmaktayım. Kurum sigortasız öğretmen çalıştırmakta ve maaşlar askeri ücretin altında ( askari olarak hesaba yatıyor ama fazlası geri isteniyor) bu kurumdan istifa etmk istyorum ne yapmalıyım iş sahibinin yaptırımı varmıdır üzerimde ?
Sİz de sigortasız mı çalışıyorsunuz, yada ücretiniz benzer şekilde mi ödeniyor?
Hala hazırda sigortam yapılmadı ve ücret o şkilde ödeniyor..
Ne zamana kdr işe devam etmem gerekiyor acaba ?
Şu anda sigorta girişiniz yapılmamış durumdaysa , yazıyı gönderdiğiniz andan sonra işyerine gitmenize gerek yok. Sizin için haklı sebeptir kayıtdışı çalıştırılmanız. İhtarı gönderip, çalışmış olduğunuz günlerin ücretinin ödenmesini talep edebilirsiniz. Ödenmezse dava yoluyla alabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşkkür ederim...
25.09.2014 tarihinde işe başladım ( sözleşmeli ) yanlız sigortam yapılmadı ücret olarakta 500 TL verildi. Istifa etsem bana bir yaptırım olur mu yoksa bunları gerekçe göstererek istifa edebilirmiyim. Bunun yanında sigorta için şikayet edebilirmiyim?
Daha önceki sorunuzu, yanıt ta almış olmanıza rağmen, neden tekrar sordunuz anlayamadım .
Ayrılmadan önce şikayette bulunursanız, incelemeye geldiklerinde sigortasız çalıştırıldığınız tesbit edilirse,
o güne kadar ödenmeyen sigorta primleriniz tahsil edilir, işverene ayrıca idari para cezası uygulanır.
Forumlarda da sürekli konu tekrarı yaparsanız, üyeliğiniz engellenebilir.