merhaba ben kuyumcu atolyesinde usta olarak asgari ücretten çalışıyorum.bu işyerinde 2007 temmuzundan beri çalışıyorum 2008 haziranından itibaren sigortam asgari ücretten çalışıyor.normal aldığım aylık 2600 tl dir..sorum şu 2014 ocak ayında muhasebeci ile iş veren bize çalışanlara basit usül diye bir sistem varmış buna geçiş yapıcaz dedi çok vergi vermektense az bir vergiye geçicez dedi.sizin sigortalıkta bir değişiklik yok sadece sizin adınıza gelen ssk primini biz ödüyecez dedi.biz önce tamam dedik imzamızı attık.bir hafta sonra vazgectik çalışanlar olarak.güvenmediğimizden. bu borç bize kalır diyerekten ya işten çıkarız yada eski sisteme döneriz diyerekten onlarıda vazgeçirdik.eski sisteme geri döndük..3 gün önce e-devlet şifremi alıp sayfama girdiğimde 2 aylık bağkur borcu olduğunu faiziyle birlikte 680 tl borcum olduğunu gördüm.bunlara söylendim.siz oradan kar edicez diye 3 yıl sonra benım sigortam dolucak demekkı benı bağkurlu yapıp ömür boyu 600 tl emeklı aylığına reva görcektiniz diye söylendim..sizi şikayet edicem dedim...işverende benim ayrıntılardan haberim yoktu diyor.yani benim şikayet etme hakkım varmıdır ve tazminat hakkım varmıdır işten ayrılmam durumumda.böyle güvensiz bir ortamda rahatsız oldum lütfen yardımcı olurmusunuz