Evimi Evli Kiracı Metresine Tutmuş Kira Ödemiyor.
Merhabalar ;
Öncelikle Forumu Takip Eden Ve Kamoyuna Bilgi Paylaşımı Yapan, İnsan Haklarına Önem Gösteren Ve Kanunlar Doğrultusunda Yönlendiren Değerli TÜRKİYE CUMHURİYETİ Avukatları ve Sayın hukuki.net Sitesi Forum Üyelerinde Sayğılarımı Sunarım.
1 Mayıs 2014 tarihinde noter kanalı ile evimi tutan şahıs evli olmakta olup metresine benim evimi tutmuş.Olayları sonradan fark ettiğimden ve evli oldugu 5 çocuk annesi eşi evime baskın yapıp yaygara kopartıp cümle aleme kendi malım ile beni rezil etmiştir.
Kiracım bir kira depozito hesaba yatırırarak 1 kira bedeli ise normal hesaba yatırmıştır.yaklaşık 3 aydır bu gunumuz tarihi ile kira ödememektedir. 14 ekim 2014
Abonelikler ( elektrik-su-doğalgaz ) evde oturan bayan ve annesinin üzerinedir.
Bir defa noter kanalı ile bir defa ise icra takibi yolu ile kanuna başvurdum.İcra takibine itirazı sonrası avukata gitmedim. 1 ekim 2014 tarihi ile 4 ay kira borcu olacaktır.
ÖNCELİKLE SAYIN AVUKAT ARKADAŞLARA SORMAK İSTEDİGİM.
1-) Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunsam Ne Gibi Bir Kanuni Takibi Olur.
2-) Avukat kanalı ile tahliye davası açsam kaç ay daha sürer.
( Konu Hakkında Ayrıntı Sorabilirsiniz )
Forumu Takip Eden Avukat Arkadaşlar ve hukuki.net sitesi üyelerine saygılar sunarım.
Diğer Arkadaşlarında Başına Böyle Bir Olay Gelirse Bilgilenmesi Açısından Uygun Başlık Olur İNŞALLAH.
- - - Updated - - -
Kanun Numarası: 6570 Kabul Tarihi: 18/05/1955 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 27/05/1955
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı:9013
GAYRİMENKULLER KİRALARI KANUNUNDA
e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında,
Tahliye davası açabilirler.
Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
Madde 12 - Kiracı, mukavelede hilafına sarahat olmadıkça, kiralanan yeri kısmen veya tamamen başkasına kiralayamaz yahut istifade hakkını veya mukavelesini başkasına devredemez veyahut kendisi gayrimenkulü bırakmış olduğu halde hiç bir sebeple bu yeri kısmen veya tamamen başkalarına işgal ettiremez.
BU KANUN BENİM İÇİN NE KADAR GEÇERLİ KİRACIMIN EŞİ AYNI SEMTTE OTURUYOR.
Cevap: Evimi Evli Kiracı Metresine Tutmuş Kira Ödemiyor.
Kiracınızın eşi ile arasındaki sorun onların sorunudur, bu drum size yasal bir kazanım sağlamaz.
Ancak ödenmeyen kira bedelleri nedeniyle icra takibi ve devamında tahliye davası açabilirsiniz.