Kredi borcuna istinaden banka değiştirmeye bloke koymak yasalmı
Bir kamu kurumundan emekliyim ve emekli maaşımı Eft ve havaleden ücret almadığı için maaş hesabımı bir kamu bankasına taşıdım ve bu bankadan tüketici kredisi çektim. banka şimdi bu işlemlerden ücret almaya başladı bende ücret almayan bir başka bankaya maaş hesabımı taşımak istedim e devlet'ten banka değişikliği için müracaat ettiğimde hesabımın blokeli olduğunu ve sadece şube değiştirebileceğim uyarısı aldım. SGK'nın alo 170 hattını aradım bankayla görüşün dedi, bankaya gittim kredi borcunuzu ödediğinizde kalkacağını yapılacak bir şey olmadığını söylediler, halbuki krediyi çekerken böyle bir uygulama hakkında bilgilendirme yapılmadı. bu tür uygulama yasalmı yapılması gereken yasal yaptırım hakkında bilgi verebilir misiniz? emeklerinizden dolayı teşekkür ederim.
Cevap: Kredi borcuna istinaden banka değiştirmeye bloke koymak yasalmı
YAlnis hatrlamiyrsam bu konuyu daha once acmstnz hethangi br sonuca ulasamadiniz mi.bence sgkya noter araciligi ile bi yazi gonder burada karar mekanzmasi sgk.yazida gerehi yaplmazsa hukuki isslem baslatacani flan soyle sonucta memur adamlar bankann alacagi onu irdalamaz ve bu ihtarname caydtci bir unsur olabilir belkide
Cevap: Kredi borcuna istinaden banka değiştirmeye bloke koymak yasalmı
ewet açmıştım benim geç yanıtlamam sonucu bir öneri alamamıştım o vesileyle tekrar açtım konuyu. konuyu sgk'nın 170 cağrı merkezine açtım ve bu sorunu bankayla çözmem gerektiğini söylediler. ne bankayla nede sgk'ayla sorunu çözebildim. özel ve resmi kurumlar ve adalete hukuk işlemez ali kıran baş kesen olmuş.