Dun havale yolu İle dolandirildim ne yapmam lazim.
İnternette satış yaptığını söyleyen bir kişi tarafından, 11.10.2014 tarihinde dolandırıldım. Bu kişi Riot Games'e ait League of Legends adlı oyunda, oyun içi para yükleyeceğini söyledi ve annesine ait banka bilgilerini yolladı. Ben parayı yatırdıktan sonra benimle bir daha iletişime geçmedi ve Facebook üzreinden beni engelledi. Bende mağdur olduğum bu durum için sizlerden yardım almak istiyorum. Hesaba ait ödeme fişi ve dekont şuan elimde. Bu kişi bana daha öncesinde internette kredi kartı ticareti yaptığına söylemişti. Ben bu kişinin yargılanmasını istiyorum. Gerekli ne varsa bana açıklayabilirseniz sevinirim. Yani tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum bana işlem aşamalarını anlatırsanız sevinirim.
İyi görevler.
Cevap: Dun havale yolu İle dolandirildim ne yapmam lazim.
Elinizdeki belgeleri delil olarak ekleyerek savcılığa şikayet ediniz. Muhatabınız banka hesap sahibi olacaktır.
- - - Updated - - -
Muhatabınız sizi dolandıran şahıstır annesi değil savcılığa ve icraya verebilirsiniz.
Dolandıran şahısın kim olduğunun belli olmaması ve paranın yatırıldığı banka hesap sahibinin muhatap alınması mantıklı değilmidir? Çünkü banka hesab sahibine ulaşılarak dolandırıcılığı yapan kişiye ulaşılacaktır.
Olduğu gibi anlatınca zaten faile dediğiniz şekilde ulaşmaya çalışılacaktır.