Tavsiye kararı nedir? İç hukukumuzda benzeri var mıdır? Soruların cevaplarını bilen veya bunlarla ilgili bilgiler bulabileceğim kaynak önerebilecek birisi var mı?
Printable View
Tavsiye kararı nedir? İç hukukumuzda benzeri var mıdır? Soruların cevaplarını bilen veya bunlarla ilgili bilgiler bulabileceğim kaynak önerebilecek birisi var mı?
Anayasanın 90. maddesinde uluslararası "sözleşmelerin" kanun hükmünde olduğu ifade edilmiştir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken husus bunun bir sözleşme olması gerektiği, yani tarafların birbirine uygun iradelerinin oluşması gerektiğidir. Tavsiye kararları tek yanlı olarak verilir. Yani kararın muhatabının herhangi bir irade beyanı yoktur. Bu durumda hukuken bir bağlayıcılığı olmamakla birlikte yargı kararlarında yardımcı kaynak olarak kullanılabilmektedir.
Hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bir tavsiye kararı var elimde ve ödev olarak onu okuyup içeriği hakkında yorum yapmam gerekiyor. Metin İngilizce olduğu için şimdilik çevirmeye de uğraşmadım ama bu ön bilgi faydalı olacak.
Ben de öyle düşünüyordum siyasi tarihle hukuk dili arasında kalmıştım, acaba ilk dönem siyasi tarih alsam, ikinci dönem de hukuk dili alsam o şekilde daha mı iyi olur, ilk dönemden çok aşırı zorlamasın istiyorum.Önce biraz öğrenip, alışıp sonra mı hukuk dili alsam?