Hakarete Uğrayarak işten yaka paça kovulma
Merhaba arkadaşlar
Büyük bir hastanede Bilgi işlem sorumlusu olarak çalışıyordum 09.10.2014 tarihinde baş hekim bey telefonda acilde neden mail kurulu değil diye bana bağirmasiyla başladi oysaki outlookun kisa yolunu masaüstünden silmişler telefonda geçen diyalogda hiç sesimi yükseltmedim bana bağirmaya devam etti ve gelirsem oraya kemiklerini kirarim dedi bende buna karşilik burun gelin kirin efendim dedim kapattım sonrasinda adam soluğu patronun odasinda almiş benide odaya çağirdilar odaya girdiğimde baş hekimi gördüm sinirlerim zipladi şu anda konuşmak istemediğimi ve hiç sakin olmadiğimi belirtip odadan çıkmak istedim hayır dendi patron tarafında kabul etmiyorum konuşmak istemiyorum şu anda diye israr ettim sonrasinda patron bağirdi çağirdi hakaretler etti ve ensemdem tutup yite kaka kapi dişari etti beni defol git burdan dedi yani bildiğiniz kovuldum şimdide bir sürü adam yolluyor gelsin falan diyor ben gördüğüm muameleden sonra adim atmam oraya ben yaklaşik 2 senedir ordayim hastaneyi kuran önemli pozisyonda biriyim aslinda bana gebeler ama bu yapılan beni çok yaraladı
bu durumda nasil bi yol izlemeliyim tazminatim ve içerde kalan maaşlarimi almak için ? birde askeri ücretle çalişiyor gibi göstermişler SSK primleri falanda askeri ücretten yatmiş paranin bi kismini elden bi kisminida bankadan aliyorduk
şimdiden teşekkür eder iyi çalişmalar dilerim.
Cevap: Hakarete Uğrayarak işten yaka paça kovulma
tabi kovulmussunuz aslinda ama mevcut durumda siz istifa etmissiniz gibi islemler yurutulur. Size yapilan hareketler hakli fesih sebebidir ve butun haklarinizi alirsiniz. Ancak SGK'nin ihbar hattti Alo 170'i arayin hem maasinizin yatirilis sekli ile ilgili ihbarda bulunun hemde durumunuzu iletin.
Cevap: Hakarete Uğrayarak işten yaka paça kovulma
İş Kanunu gereği iş sözleşmenizi haklı gerekçelerle feshetmek suretiyle gerek tazminatlarınız gerekse de alacaklarınızı talep edebilirsiniz.Eğer onlar sizin iş akdinizi resmi anlamda da sona erdirdiler ise iş akdi haksız feshedilmiş olduğundan yine aynı haklara sahipsiniz.
Tanık marifetiyle iddialarınız ispat edebilirsiniz