Askere gidiyorum, Kira kontratı hakkında
Herkese merhabalar,
Aranıza yeni katıldım, forumda aradım ama sormak istediğim konu hakkında bilgi bulamadım.
Benim sorunum şu:
4 ay önce eve taşındım, 1 yıllık kira sözleşmesi yaptık. Yüksek lisans eğitimim bittiği için 2015 Ekim ayına kadar tecilli olan
askerliğim otomatik olarak bozulmuş ve beni birkaç gün evvel askerlik şubesinden aradılar. Kasım 2014 döneminde askere gitmem gerektiğini söylediler.
Ev sahibine henüz depozito vermedim. Askere gidiyorum diye evden ayrılsam (gerçekten gideceğim) herhangi bir yaptırımı olabilir mi?
Askerlik zorunlu hizmet sonuçta, devlet geleceksin diyor, gelmezsen şöyle şöyle yatırımlar uygularım diyor. Ne yapmam gerekiyor tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan yardım lütfen.
Cevap: Askere gidiyorum, Kira kontratı hakkında
Kira kontratınız bir yıl madem sorumlusunuz sizden evin yeniden kiralanana dek geçecek sürede kirayı talep edebilir anlaşarak çıkmaya bakın.
Yasalar sizi koruduğu gibi ev sahibininde haklarını koruyor.Askerlik durumunuzdan (şimdiye kadar gitmemiş olmanız, yaptığınız lisans üstü eğitimler vs.) dolayı ev sahibini mağdur etme gibi bir hakkınız yok.Anlaşarak çıkmak arkanızdan gelebilecek icraları önlemenin tek yolu gibi gözüküyor.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kira kontratınız bir yıl madem sorumlusunuz sizden evin yeniden kiralanana dek geçecek sürede kirayı talep edebilir anlaşarak çıkmaya bakın.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Yasalar sizi koruduğu gibi ev sahibininde haklarını koruyor.Askerlik durumunuzdan (şimdiye kadar gitmemiş olmanız, yaptığınız lisans üstü eğitimler vs.) dolayı ev sahibini mağdur etme gibi bir hakkınız yok.Anlaşarak çıkmak arkanızdan gelebilecek icraları önlemenin tek yolu gibi gözüküyor.
Kaldığım yer apart, eşyalı. Koridorlarda, girişte, çıkışta kameralar var. Yaklaşık 1,5 ay kadar önce apart çalışanları evime izinsiz olarak girip mutfak eşyalarının bir kısmını götürdüler. Belki benim özel eşyalarımı da karıştırdılar. Kendilerine bildirdim bir daha olmayacağını söylediler. Bu olay sözleşmeyi tek taraflı fes etmem için yeterli değil midir? Eğer ev sahibi fazla diretirse bu olayı kullanabilir miyim? Kamera kayıtları var. Evime eli boş girip dolu olarak çıkıyorlar.
Alıntı:
osiosborn rumuzlu üyeden alıntı
Kaldığım yer apart, eşyalı. Koridorlarda, girişte, çıkışta kameralar var. Yaklaşık 1,5 ay kadar önce apart çalışanları evime izinsiz olarak girip mutfak eşyalarının bir kısmını götürdüler. Belki benim özel eşyalarımı da karıştırdılar. Kendilerine bildirdim bir daha olmayacağını söylediler. Bu olay sözleşmeyi tek taraflı fes etmem için yeterli değil midir? Eğer ev sahibi fazla diretirse bu olayı kullanabilir miyim? Kamera kayıtları var. Evime eli boş girip dolu olarak çıkıyorlar.
1,5 ay önce, olay olduğunda kullanabilirdiniz elbette.