İdarenin yürütmeyi durdurma kararını uygulamaması
İdare mahkemesi 25.08.2014 de YD kararı verdi idareye 3 eylülde tebliğ edildi 11 eylülde torba yasa çıktı ve kararı uygulamadılar 2 ekimde anayasa mahkemesi kanunu iptal etti fakat idare yinede atamanın yapılmayacağını söylüyor nasıl bir yol izlemeliyim ?
Cevap: İdarenin yürütmeyi durdurma kararını uygulamaması
sız davayı actıgınızda hangı kanun gecerlıyse o kanuna gore sızın atamanızı yapmak zorundaydılar o sure zarfında atamanızı yapmayan kuruma ve ınsana dava acın bu arada konu neydı acaba benımde benzer bı durumum varda ?
AYM torba yasayı iptal ettiğinden dolayı idare bunu uygulamak zorundadır.2577 sayılı İYU kanunun 28. maddesi gereği YD kararı bir aylık sürede uygulanması gerekir.Uygulamayan kişiler hakkında TCK 257.maddesi gereğince görevi kötüye kullanmadan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunun derim.Ayrıca bir aylık süre sonunda yine idare mahkemesine kurum adına maddi manevi tazminat davası açma hakkınız doğmaktadır.Bence bu yolları denemeniz menfaatinize olacağını düşünüyorum.Ben bu şekilde bir çok tazminat kazandım ve kararı uygulamayan kişi hakkında da görevi kötüye kullanmaktan iki kez dava açılmıştır.
Merhaba; 2005 Yılında İdari Mahkemeye bir dava açtım, davam 2010 yılında lehime sonuçlandı; mahkeme kararının uygulanması için MEB bakanlığına yazı yazdım temyize verilmiştir denildi. ancak temyizden lehime karar çıktı, ve bende bu kararı alıp MEB e tekrar gönderdim. mahkeme kararlarının uygulanması için tüm kanunları döktüm. onların bana yazdığı cevap her ne kadar mahkeme lehine sonuçlanmış olsada uygulamanın yapılmayacağı ve idare takdir yetkisini kullanacaktır. denilip talebimi red etti. bende cumhuriyet baş savcılığına suç duyurusunda bulunda anayasanın ilgili ve danıştayın ilgili maddeleri doğrultusunda MEB mahkeme kararlarını uygulamamaktadır. diye ancak cumhuriyet baş savcılığı benim suç duyurumu red etti. ve yaptığım araştırma sonucunda red edilmemesi gerekirdi. ama ettik ardından mükkerir bir dava olması nedeniyle red edilmiştir. diye cevap yazdı. Ne yapmam lazım...
Savcının takipsizlik kararının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etmeliydiniz ya da itiraz süresini kaçırmamışsanız itiraz etmelisiniz.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Savcının takipsizlik kararının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesine itiraz etmeliydiniz ya da itiraz süresini kaçırmamışsanız itiraz etmelisiniz.
aradan 7 aylık bir süre geçmiş bu saatten sonra itiraz etmemin bir anlamı varmı;
Suç duyurunuz ile ilgili başkaca yapılacak bir iş kalmamış maalesef.
iyi aksamlar benımde bir sorum olacak.... eşim infaz koruma memuru ...biz lojmanda hizmet tahsısılı olarak 5 sene oturduk....sonra ayrıldık..şimdi sıra tahsıslı oturmak için basvuruda bulunduk ama bizden daha az puanlı olanlara dağıtım yapıldı... bizde idare mahkemesıne basvurduk...sansımız var mı acaba... tesekkürler..