Cevap: Kİraci elektrİk borcu
Borcu ödeyecekse kuruma götür üstlensin ya da kefil yap olmaz derlerse kurumdan kiracıdan senet al icraya ver daha hızlı icraya verebilirsin o zaman senet vermezse borcu ödedikten sonra icraya verebilirsin başka çare yok.
Kİracinin elektrİk borcu ( abonelİk ev sahİbİ Üzerİnde )
Merhaba öncelikle iyi akşamlar dilerim Sorunum ise Şudur
istanbulda bulunan dairemizi x şahıs kiralamıştır ancak elektrik aboneliği ev sahibinin üzerinde şuanda kaçak elektrik vb. kullandığından yaklaşık 10 bin tl lik bir borç ev sahibine yansımaktadır kurum gerek borcu gerek aboneliği kiracının üzerine vermekten kaçınıyor kiracı şuanda kabul ediyor ancak her an kaçabilir ne yapmam gerekiyor çok acil yardıma ihtiyacım var şimdiden teşekkürler..
Merhaba engin bey çok büyük bir sıkıntım var ve çözmem gerekiyor size danışmak istedim inşallah yardımcı olursunuz
2010 yılında dairemi x şahısa kiraya verdim ancak kiracı elektrik borcunu 2 yıldır ödememiş toplamda 10 bin küsür bir borcu bulunmakta halen kiracım olarak oturmakta ve elektrik aboneliği benim adıma kurumla görüştüm borcu bir türlü kiracının üstüne vermeye yanaşmıyor çok kötü bir duruma geldim kiracıyıda çıkartamıyorum bugun çıkarsam 10 bin tl borç tamamen bana kalacak nasıl bir yol izlemeliyim dilekçe , dava , savcılık ve benzeri şimdiden teşekkür ederim ..
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Borcu ödeyecekse kuruma götür üstlensin ya da kefil yap olmaz derlerse kurumdan kiracıdan senet al icraya ver daha hızlı icraya verebilirsin o zaman senet vermezse borcu ödedikten sonra icraya verebilirsin başka çare yok.
Merhaba engin bey çok büyük bir sıkıntım var ve çözmem gerekiyor size danışmak istedim inşallah yardımcı olursunuz
2010 yılında dairemi x şahısa kiraya verdim ancak kiracı elektrik borcunu 2 yıldır ödememiş toplamda 10 bin küsür bir borcu bulunmakta halen kiracım olarak oturmakta ve elektrik aboneliği benim adıma kurumla görüştüm borcu bir türlü kiracının üstüne vermeye yanaşmıyor çok kötü bir duruma geldim kiracıyıda çıkartamıyorum bugun çıkarsam 10 bin tl borç tamamen bana kalacak nasıl bir yol izlemeliyim dilekçe , dava , savcılık ve benzeri şimdiden teşekkür ederim ..
Cevap: Kiracımın 2 yıllık elektrık borcu var halen oturuyo yardım lütfenn
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Abone sizin üzerinize değilse sizinle ilgisi yoktur.X şahıs ve oturan sorumludur.Kiralarınızı tahliye ve haciz talepli icra takibi yaparak alın.Yine elektrik kurumuna bu şahıs elektriği ödemediği halde neden kesmiyorsunuz ,şeklinde bir dilekçe yazın.Abone olan şahısı da bilgilendirin.
Merhaba çok büyük bir sıkıntım var ve çözmem gerekiyor size danışmak istedim inşallah yardımcı olursunuz
iletişim : YOK
Cevap: Başkasının Adına Kira Sözleşmesi Yapmak
Merhaba öncelikle iyi çalışmalar dilerim sorunum şudur
yaklaşık 3 senelik kiracım elektrik borcunu ödememiş ve 7-8 bin tl kadar borç birikmiş elektrik aboneliği benim üstüme kiracı borcunu kabul ediyor ve halen kiracım olarak oturuyor ancak bu borcu bırakıp kaçıcak gibi düşünüyorum çok zor durumdayım elektrik kurumu seni tanırım diyor ne yapmam gerekiyor çok acil yardım bekliyorum teşekkür ederim şimdiden iletişim:
Cevap: Başkasının Adına Kira Sözleşmesi Yapmak
Alıntı:
Mmtkaya34 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba öncelikle iyi çalışmalar dilerim sorunum şudur
yaklaşık 3 senelik kiracım elektrik borcunu ödememiş ve 7-8 bin tl kadar borç birikmiş elektrik aboneliği benim üstüme kiracı borcunu kabul ediyor ve halen kiracım olarak oturuyor ancak bu borcu bırakıp kaçıcak gibi düşünüyorum çok zor durumdayım elektrik kurumu seni tanırım diyor ne yapmam gerekiyor çok acil yardım bekliyorum teşekkür ederim şimdiden iletişim:
Sadece elektrik borcunu ödememesi nedeniyle de kiracınızı tahliye edebilirsiniz ancak tahliye istemedende kira alacağınızı isteyebilirsiniz.
Sorunuza yanıt verdim anlamadığınız kısım neresi?
Neden sürekli tekrar yapıyorsunuz?