[DETAY] Görevden Uzaklaştırma ve Mehil Müddetinin Mal Bildirim Süresine Etkisi
Benim için ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ve ACİL,
Cevaplarken kanuni dayanağını yazarsanız ben kendimi kurtarabilirim arkadaşlar, teşekkürler...
Devlet memuruyum.
Bir akrabamdan araç satın almıştım 2012 yılında. Fakat devrini üstüme almamıştım. 1,5 yıldır kullanıyordum.
1 Eylül'de aracın devrini üstüne aldım fakat o tarihte 657 sayılı kanun hükümlerine göre GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞ durumda idim.
20 Eylül'de göreve iade edildim fakat göreve iade ile birlikte başka bir ile tayin edildiğim için aynı gün ilişik kestim ve 15 günlük mehil müddetine girdim.
Gel gelelim 5 Ekim'de başlama yaptım ve mal bildiriminde bulunmak istediğimi söyledim. Fakat cevap: "Aman bulunma yoksa SORUŞTURMA açarlar."
Neden?, Çünkü 30 günlük ek bildirim süresini aşmıştım.
Bir devlet memuru olarak hüsnü niyetle elimde olmayan mücbir sebeplerden dolayı 30 günlük mal bildirim süresi olan 1 Ekim'i aşmış durumdayım.
Ama göreve başlar başlamaz mal bildiriminde bulunmak istiyorum.
Özetle; "GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA" ve "MEHİL MÜDDETİ" süreleri mal bildirim süresi 30 günü ÖTELER midir?
Yok ötelemez ise 2. SORUM ŞÖYLE;
Bilindiği üzere sonu 0 ve 5 ile biten senelerde Şubat ayının sonuna kadar genel mal bildiriminde bulunuyoruz.
Ben bu aracı şu an bildirmesem de 2015 Şubat ayında bildirsem bana sorun olur mu?
Şöyle bir detay var ki; o zaman da mal bildiriminde bulunurken 1 Eylül'de aldım diye yazmam gerekecek, yine 30 günü aşmış olacak.
Kanuni dayanağıyla cevaplar mısınız, teşekkürler!!!!
Cevap: [DETAY] Görevden Uzaklaştırma ve Mehil Müddetinin Mal Bildirim Süresine Etkisi
3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve ilgili Yönetmeliği hükümlerine göre mehil müddeti ve görevden uzaklaştırılmış olmanız süresinde mal bildiriminde bulunmamanıza mazeret oluşturmaz maalesef.
Cevap: [DETAY] Görevden Uzaklaştırma ve Mehil Müddetinin Mal Bildirim Süresine Etkisi
Mal Bildirimi ile ilgili düzenlemelerin yeniden yapılması gerekiyor. Bahsettiğiniz konuda haklısınız. Mevzuatta ciddi bir eksiklik var. Sanki kaçır süreyi cezalandırayım üzerine kurulmuş. Böyle düzenlenmemeliydi. Kişi unutabilir, son gün hasta olup kaçırabilir. Raporlu olabilir. Hayatın olağan akışı içinde mal bildirimi verme niyeti olmasına rağmen zamanında veremeyebilir. Ne yapılıyor bu durumda disiplin cezası veriliyor.
Bu durumda aslında soruşturmacıya önemli görev düşüyor; personel zaten beyan vermiş,suç işleme kastı yok ceza verilmesin diyebilmeli. Ama öyle soruşturmacı nerede.
Maalesef beyan ettiğinizde ceza almanız ihtimal dahilinde.
Bu durumlarda ceza verilmeme hali; genellikle zaman aşımına uğrarsa olur. O da arabayı aldığınız tarihten itibaren 2 yıl geçerse ceza verme diyor 657 sayılı yasa.
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumlarda ceza verilmeme hali; genellikle zaman aşımına uğrarsa olur. O da arabayı aldığınız tarihten itibaren 2 yıl geçerse ceza verme diyor 657 sayılı yasa.
Sn. okur123 yazdıklarınıza katılıyorum Kanun ve Yönetmelik hiçbir esneklik bırakmamış maalesef. Ancak zamanında mal bildiriminde bulunmamanın 657 sayılı DMK'daki disiplin ceza zaman aşımı ile ilgisi yok diye düşünüyorum maalesef.