Trafik kazası ve kaçan araç
İyi günler
3 ekim 2014 23:30 saatlerinde motorsikletim ile seyir halindeyken sağ şeritte bulunan araç, u dönüş noktasına 3-4 mt mesafede olmama rağmen sinyal vs vermeden aniden u dönüş yaptı. Araca çarptım ve taklalar atmaya başladım. Araç kaçtı gitti. Plaka vs alamadık. Ambulans polis vs. Geldi. Hastaneye götürdüler, kayıt vs tuttu. Polisede ifade verdim kayıtlar tutuldu. Olay yeri inceleme kazanın yerini incleemiş kayıtlar vs tutmuş.
Kazanın olduğu yerin 2-3 mt gerisinde mobese var ama nolur bilmiyorum.
Öğrenmek istediğim olaki araba tespit edilemedi.
Motorsikletim şuan şase kırdığından ötürü pert durumda. Ve kasko değeri 45.000 lira. Ve kredi ile almıştım. :/
Kaçan araç bulunamazsa, benim yapabileceğim ne var hukuksal açıdan? Zararımı temin edeceğim bir nokta varmı ?
Cevap: Trafik kazası ve kaçan araç
Varsa kaskonuzdan zararı karşılarsınız.Onun dışında karşı taraf bulunamazsa, zararı temin edebileceğim nokta dan kastınız artık her ne ise(devlet mi ödesin, karayollarımı ödesin yada o an orda olan birileri mi ödesin anlamadım) elbette böyle bir şey söz konusu değil.
hukukçu değilim fakat sigortacıyım. karşı aracı bulamazsan, kaskon yoksa yapabileceğin bişey yok. bazıları güvence hesabı filan derler, o kurum sadece beden zararlarını öder. araç hasarına karışmaz.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Varsa kaskonuzdan zararı karşılarsınız.Onun dışında karşı taraf bulunamazsa, zararı temin edebileceğim nokta dan kastınız artık her ne ise(devlet mi ödesin, karayollarımı ödesin yada o an orda olan birileri mi ödesin anlamadım) elbette böyle bir şey söz konusu değil.
Tabikide ordan geçen biri değil. Kastım devlet kurumlarıyla ilgiliydi. Suçlunun ordan kaçmasına ve bulunmasını yakalanmasını sağlayamayan devletin herhangi bir kurumunu kasdettim. (Eğer bulunamazsa)
Alıntı:
mehmetk. rumuzlu üyeden alıntı
hukukçu değilim fakat sigortacıyım. karşı aracı bulamazsan, kaskon yoksa yapabileceğin bişey yok. bazıları güvence hesabı filan derler, o kurum sadece beden zararlarını öder. araç hasarına karışmaz.
Anladım, kaçan her zaman karda yani. Ben böyle sistemin ! Teşekkür ederim
trfk polisiym. polis raporu tuttuysa , sigortalar birliği zararı karsılar.
bahsi geçen kurum sadece beden zararlarında ödeme yapıyor faili meçhul kazalarda.
Alıntı:
atabey70 rumuzlu üyeden alıntı
trfk polisiym. polis raporu tuttuysa , sigortalar birliği zararı karsılar.
Alıntı:
mehmetk. rumuzlu üyeden alıntı
bahsi geçen kurum sadece beden zararlarında ödeme yapıyor faili meçhul kazalarda.
Bir Karadeniz bir Akdeniz. Hangisi doğru acaba?
Özür dileyerek yazıyorum, bu konuda araştırma yaptım . Sigortalar birliği hasarınızı karşılamıyorlarmış .
Alıntı:
atabey70 rumuzlu üyeden alıntı
Özür dileyerek yazıyorum, bu konuda araştırma yaptım . Sigortalar birliği hasarınızı karşılamıyorlarmış .
Kuzey Kıbrıs'ın sigorta birliğinin web sitesinde benzer durumda aracın masrafının karşılandığı yazıyor. Bizde de öyledir diye düşünmüştüm.
Zorunlu Sigortalar Garanti Fonunun kuruluş amacı Ehliyetsiz, Sigortasız ve Faili meçhul araçların Kasko poliçesi olmayan araçlara verdiği zararları ve bu araçaların sahibi vatandaşların mağduriyetini önlemeye yöneliktir.
Kaynak:http://www.kksrsb.org/tr/guaranteefu...onandinfo.aspx