Forum Sitesinde Edilen Küfür
Öncelikle herkese merhaba.Bi anlık sinirle isim vermiyim ünlü bi teknoloji forumunda özel mesaj yoluyla bi üyeye ileri derecede küfrettim.Daha sonra pişman oldum ve defalarca özür dilememe rağmen adam Ankara adliyesinde çalışıyorum seni şikayet edicem diyor.18 yaşımı yeni doldurdum.Ailemle yaşıyorum eve kağıt gelir ailem bunu görürse mahvolurum ben.Hele hele polisler gelip durumu bildirirse çok daha kötü olur.Foruma cep telefonumun 3g yoluyla girdim.IP adresimden hat sahibini bulurlar galiba hat sahibide annem :'( mahkemeyede annem çağrılcak galiba.annem yaşlı başlı kadın hayatında mahkeme nedir bilmez.hattımı kırıp atsam işe yararmı acaba?mahkemeye annemle gittigimde durumu anlatıp suçu,davayı üzerime alabilir miyim?bide bu adam Ankarada ikamet ediyor.bense Istanbulda.mahkeme nerde olur acaba?ve bu durumdan kurtulmak icin napabilirim?önerileriniz varsa bekliyorum.
Cevap: Forum Sitesinde Edilen Küfür
Sanal alem yani internet yasaların kontrolu dışında bir yer değildir internet üzerinden hakaret ve küfür TCK 125 madde gereği suçtur şayet kişi siyasi, dini felsefi düşüncesini açıklaması nedeniyle bu hakaret yapılırsa en az bir yıldan başlayıp iki yıla kadar hapis cezası vardır ayrıca her bir küfür veya hakaret sözü için bu ceza arttırılır yine ayrıca her bir hakaret ve küfür içeren söz için şikayetçinin tazminat hakkı doğar. Yapabileceğiniz bir şekilde özür ile adli mercilere konunun intikal ettirilmemesini sağlamak ya da iyi bir avukat tutup en az zararla kurtulmak için dua etmektir. Geçmiş olsun iyi bayramlar.
Engin Bey,
Forum ya da facebook gibi bir ortamda, aleni olarak hakaret eden kişi reşit değilse, Örneğin 15-16 yaşında ise, ne değişir?
Yetişkin veya çocuk olması arasında ne fark vardır?
Reşit değil yani çocuksa cezasında indirim olur sabıkası da ayrı tutulur bunların bildiğim kadar.