-
En doğru tahliye yolu
Merhabalar;
Bir dairem var. Kiraya verdim dokuz ay önce. Verirken noter onaylı tahliye taaütnamesinide aldım. Bir yıl sonra, kayıtsız şartsız çıkacağına dair.( 01.09.2006 da çıkacağına dair)
İlk dokuz ay, kiram muntazam şekilde yattı. Daha sonra çıkacaklarını dile getirdiler. Kirayı yatırmamaktalar iki aydır. Eve de küçük çapta zarar vermişler. Ne çıkıyorlar, nede kirayı yatırıyorlar.
Birde benim evi kiraya verdiğim kişi gitmiş. Arkadaşlarına bırakmış evi. Diyorum siz kimsizin? Biz onun arkadaşlarıyız diyor. Resmen evi devretmiş adam. Tüm kooperatif, şikâyetçi bu kişilerden. Ben iki kişiye verdim. İki öğretmendi bunlar, bir dershanede. Ve dershanede ne kadar öğrenci varsa eve toplayıp ders veriyorlarmış. Eve, 15 kişi gelip gidiyormuş. Kooperatifin yöneticisinden her gün şikâyet geliyor.
Bu gün mesaj geldi o kişilerden (kiracılardan). < Kiranızı yatıracağız, hesap numarasını verir misiniz tekrardan. Evden çıkmamız gecikti kusura bakmayın > diye bir mesaj. İki aylık kirayı yatırmazlar bence, iki ay üst üste yatırmayınca tahliye hakkı vardır diye yapıyorlardır onu da. Hiçbir telefonuma cevap vermiyorlar bir aydır. Adam gibide bir şey söylemiyorlar.
Birde Doğal gazı kaçak kullanmışlar. En kısa yoldan nasıl evi tahliye edebiliriz. Ne yapmalıyım. Mahkemeye mi verim, icraya mı? Verdiğim bilgiler doğrultusunda en iyi tahliye yolu hangisidir. Öğrenmek istiyorum.
Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.
-
Sayın Efehan,
Öncelikle birikmiş kira alacaklarınız için icra takibi başlatınız. Böylelikle birikmiş kira bedelini tahsil edebilirsiniz.
İcra takibine karşın ödeme yapmamaları halinde de tahliye talep etme olanağınız doğacaktır.
Elinizde tahliye taahhütnamesi de bulunduğu için, zaten her halukarda kiracılarınızı tahliye etme olanağınız bulunmakta. İcra takibi yapmanız, tahliye taahhütnamesini kullanmanıza engel değildir.
Doğalgazın kaçak kullanımı hususunda da kendilerine bir ihtarname gönderiniz ve bu aykırılığın derhal giderilmesini ihtar ediniz.