Kentsel donusum karari İle kİracisi oldugum İŞ yerİnden tahlİye
Sayin arkadaslar
halİ hazirda kİracisi oldugum İŞ yerİmİ dukkan sahİbİ muthaİt araciligiyla kentsel donusume vererek yenİ bİna yapacaklar kentsel donusumde yikim karari Çiktiginda 60 gunde tahlİye sozkonusu fakat halİ hazirda oldugum yerİn 4 yillik daha kİra sozlesmesİ ayrica 1 yil once baŞkasinda devİr alarak 15000 tl verdİĞİm dukkanimdan Çikarilmak İstİyorum. Madur durumdayim bİr yol gosterecek arkadas varsa sevİnİrİm.
Cevap: Kentsel donusum karari İle kİracisi oldugum İŞ yerİnden tahlİye
bilgisi olan arkadaslar yokmu
Alıntı:
ibrahim_35 rumuzlu üyeden alıntı
Sayin arkadaslar
halİ hazirda kİracisi oldugum İŞ yerİmİ dukkan sahİbİ muthaİt araciligiyla kentsel donusume vererek yenİ bİna yapacaklar kentsel donusumde yikim karari Çiktiginda 60 gunde tahlİye sozkonusu fakat halİ hazirda oldugum yerİn 4 yillik daha kİra sozlesmesİ ayrica 1 yil once baŞkasinda devİr alarak 15000 tl verdİĞİm dukkanimdan Çikarilmak İstİyorum. Madur durumdayim bİr yol gosterecek arkadas varsa sevİnİrİm.
Bahsettiğiniz dükkan, şu konuda bahsettiğiniz dükkanmıdır?
https://www.hukuki.net/showthread.php...mesi-yapilmasi
erdoğan hocam o dukkan değil sormayın bahtsız bir sene geçirmekteyim bizim burayı mutehatler sardı her 2 dukkanımda yıkıldı baska gececek yerimde de yyok ekmegimizi elimizden alıyorlar. ne yapacagımızı şaşırmıs durumdayım kanuni yoldan işlerimizi halletmek istiyorum muhakkak vardır diye dusunuyorum çıkış yolu fakat bu konularla ilgili tam bir bilgimiz yok sizin gibi konuya hakim kişilerden yardımlarınızı bekliyorum
saygılar.
bilgisi olan arkadaslar arıyorum..
Kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenen binalarda deprem risk raporu alınır ve o rapora istinaden yıkım kararı çıkar. Deprem risk raporu alınmış bir binanın yıkılmasını sadece rapora itiraz neticesinde raporla ilgili bir usulsüzlük varsa mahkeme engelleyebilir, lakin anlattığınız durumda bunun mümkün olabileceğini pek sanmıyorum. Bu şekilde yıkım kararı alınan bir binanın yıkımını değil kira kontratı, ev sahiplerinin tamamının karşı çıkması da durdurmaz. Keza yarın bir gün deprem olur da o bina yıkılırsa yıkımı yapmayan otorite mesul olur.