Çıktığım GAP turunda çantam çalındı
Arkadaşlar merhaba,
eylül ayının 12 sinde çıkmış olduğum Gap turunda kadıköy toplanma alanında oturma koltuğunun üst kısmına koymuş oldğum sırt çantam çalındı..
Olay toplanma alanına geldiğimizde diğer misafirlerinde tura katılımını sağlamak için ortalama 20 25 dk lık bir duraklama anında gerçekleşti..
Otobüsün her iki kapısı da açık konumda bırakılarak kontrolsüz bir şekilde içeriye giriş çıkışlar yapıldı ve bu esnada da turdan olmayan yabancı bir kişi gelip çantamı çaldı.. Bunla alakalı görgü tanığı ve polis tutanağımda mevcut
fakat tur şirketi kendi hataları olmadığını belirtmektedirler.. Aracın içine giren kişilerin kontrolünü sağlamadılar , araçta kamera sistemi de yok ayrıca kimin girip kimin çıktığı da belli değil..
Çantamın içinde 2 adet gözlük profesyonel fotoğraf makinası eşimin cüzdanı bir miktar para ile..
ben bu durumda ne yapabilirim ? tur şirketi zararımı karşılamamaktadır.. Dava açabilir miyim ? açarsam kazanma ihtimalim nedir ? yardımlarınızı rica ederim
Cevap: Çıktığım GAP turunda çantam çalındı
var mı bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlar..
Dava açabilirsiniz tabii. Ancak dava açmanın size maddi külfet olarak geri dönebileceğini unutmayın.
Şahsi kanaatim, davayı kazanma şansınız yok denecek kadar az. Umarım hakim benim gibi düşünmez.
"çantan çalınırken ne yapıyordun" gibi bir soru akla gelebilir,
fakat otobüs yolculuklarında eşyalarımızı bazen otobüsün bagaj kısmına bazende iç kısımda koltukların üzerindeki bölümlere koyuyoruz..
otobüs firması ana bagajdan çalınmayı önleyecek tedbirleri almak zorunda ama iç kısımlar konusunda hukuki durum nedir acaba?
iç kısımdaki tavana yakın eşya yerlerinden eşya sahibi mi sorumlu?
hukukun çok değişik bakış açıları olabilir, örnek dava varsa ona göre hareket etmeniz uygun olur.