İşten ayrıldım, son maaşım ödenmiyor, ne yapabilirim
merhaba ben 1 senedir servis şöförlügü yapmaktayım sigortam var kendi banka kartı çıkartmalarına rağmen. maaşımı elden alıyorum işi bıraktım .Ama patronum son maaşımı vermiyor. NE YAPMALIYIM dava açsam nasıl olur kazanabilirmiyim?
şimdiden teşekkürler.
Cevap: İşten ayrıldım, son maaşım ödenmiyor, ne yapabilirim
Son maaşınızın ödenmediği iddiasıyla dava açabilirsiniz.
Açtığınız davada işverenin size maaşınızı ödediğini ıspatlaması gerekir, ıspatlayamazsa alırsınız elbette.
Ancak bir diğer konu;
işten ayrılma sebebiniz neydi bilmiyorum ama iş kanununda belirtilen haklı sebeplerden değilse, işverene ayrılmadan önce ayrılacağınızı bildirmeniz gerekirdi. Bu bildirimi de ayrılmadan 4 hafta önce yazılı olarak yapmanız gerekirdi.
eğer bu süreye uymadan ayrıldıysanız , işverenin de dava açıp ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Açtığınız davada işverenin size maaşınızı ödediğini ıspatlaması gerekir, ıspatlayamazsa alırsınız elbette.
Ancak bir diğer konu;
işten ayrılma sebebiniz neydi bilmiyorum ama iş kanununda belirtilen haklı sebeplerden değilse, işverene ayrılmadan önce ayrılacağınızı bildirmeniz gerekirdi. Bu bildirimi de ayrılmadan 4 hafta önce yazılı olarak yapmanız gerekirdi.
eğer bu süreye uymadan ayrıldıysanız , işverenin de dava açıp ihbar tazminatı talep hakkı doğar.
Erdoğan Bey Merhaba İşten Ayrılma Sebebim 4-5 Aydır Hep 10 15 Gün Gecikmeli Verilmeseydi. Geçenlerde, 4-5 Arkadaşın Maaşını Ayarlardım Senin Maaşını Yarın Öğlen Servis Vardiyasında Versem Olurmu Dedi? Bende Olur Dedim. Neyse Ertesi Gün Öğlen Oldu Arıyorum,Arıyorum Cebini Açmıyor Yazhaneye Gittim Kimse Yok! Gene Aradım 5 Dakika Sonra Döndü Kusura Bakma Bankadaydım Açamadım Falan Dedi Bende Dedim Ne Oldu Benim Maaş Dedim. Bankada Sistem Bloke Oldu Çöktü Yarına Kaldı Deyip Gene Geçiştirmeye Çalıştı. Yarın Sabah Gel Yazhaneye Görüşürüz Dedi. Bende Yok Abi Seninle Anlaşamıyoruz Dedim Yarım Saat Sonra Servisim Olmasına Rağmen İşi Bırakıyorum Dedim Tamam Anahtarı Üstünde Bırak Git Dedi. Ne Yapmalıyım Sizce Bu Konulara Biraz Uzağım
Şu an itibarı ile 1 aylık mı 2 aylık mı maaş alacağınız var?
Zannedersem Ağustos çalışmanıza karşılık olan ödeme ile ilgili tartıştınız, bunu alamadınız ve ayrıca Eylül ayı da bitti, ama onun ödeme günü henüz gelmediğinden bize bahsetmediniz. Böyle mi?
Yoksa alacağınız olan ücret Eylül ayı çalışmanıza mı ait?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ancak bir diğer konu;
Eğer işveren sigortasını kapatmış ise , işverenin dava açma hakkı olmaz , yanlış bilimiyorum değil mi?