yeni alınan cep tel bataryasının arızalı olması ayıplı mal hükmüne girermi?
media marktan htc telefon aldım. bataryanın çabuk bitip telefon kendiliğinden kapandığını farkedince . bende hemen 4 günlük telefonu aldığım yere götürdüm telefonun geri alınıp para iadesi istedim. müşteri temsilcisi sım takılan cep telefonda iade olamayacağın vs vs şeyler zırvaladı bende telefonu servise göndermelerini istedim.
15 gün sonra telefon geldi bataryanın değiştiği yazıyordu. (tabi ben bu zaman beklemedim başka tel aldım)
Bende bana ayıplı mal satmışsınız para iadesi istiyorum dedim. media marktaki yetkili telefonu tekrar gönderelim iade kararını servis veriyor dedi. tekrar gönderdik bir 15 gün sonra tekrar geldi. servis fişinde test edildi telefonda herhangi bir sorun yok yazısıyla birlikte. para iadesiyle alakalı herhangi bir cevap yazılmamış.
mediaMark yetkilisine bataryanın değişmiş olması ayıplı mal olmasının kanıtı olduğu ve paranın iadesini tekrar istedim. şimdide mediamark bataryanın telefonun aksesuarı olduğunu bu nedenden dolayı telefonun ayıplı olmadığını söylüyor.
internette ararştırdım bulamadım batarya aksesuarmı geçiyor.
Bu konuda ne yapmalıyım
Cevap: yeni alınan cep tel bataryasının arızalı olması ayıplı mal hükmüne girermi?
Hukuken değil, mesleki bilgimle cevap vermek isterim:
Batarya, telefonun bir parçası değildir. Ancak onun da "kendine göre" bir garantisi vardır. Yeni bir batarya verildiğine göre hiç bir sorunu olmayan telefonun değiştirilmesi gerekmediğini düşünüyorum.