Kredi Kartı Dolandırıcılığı
Merhaba,
Ben daha önce 4 yıl (2010-2014) avukat yanında çalıştım ve Garanti Bankası Hukuk İşleri ile ilgili uğraştım. Esas mesleğim olan Web Tasarım ( Profesyonel olarak 6 yıl) bilişim sektöründe 10 yıldır bulunmaktayım. Ofisimi açalı 7 ay oldu.
Dün başımıza bir olay geldi. Annemin kredi kartından (Vakıfbank - World Kart) 12.09.2014 tarihi ile 27.09.2014 tarihleri arasında ufak miktarla la (resimler: 1- http://prntscr.com/4rosn8 2- http://prntscr.com/4rosqh ) toplamda 861.35 USD para çekmişler. Hesap Özeti mail adresime geldiği an, Dünyam başıma yıkıldı.
Hemen Müşteri hizmetleri arayıp Kredi Kartını kapattırdım ve biz böyle bir harcama yapmadığımızı bu çekilen miktarı kabul etmediğimizi, iptal edilmesini beyan ettim.
Müşteri hizmetleri ise dilekçe ile itiraz edilmesini belirtti.
Daha sonra hemen eski çalıştığım Avukatımın yanına gittim, hemen Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi, bulunduğumuz ilçe de ki Vakıfbank Şube Müdürlüğüne itiraz dilekçesi ve ayrıca Vakıfbank Genel Müdürlüğüne itiraz dilekçesi yazdık. Bunların hepsini dün verdim.
Şube de memurlar beni tanıdığı için böyle bir olay karşısında hayretler içinde kaldılar. Çünkü ben zaten bilişim sektöründe olan biriyim, bu dolandırılma işlerinin az çok nasıl yürüdüğünü bilen biri olarak, benim başıma daha doğrusu annemin başıma gelmesi bizleri hayretler içinde bıraktı.
Annem 60 yaşında, bilgisayar kullanmasını kesinlikle bilmez, akıllı telefonu da yoktur ve kredi kartını ben dahil kimseye kesinlikle vermez.
Biz bu kredi kartını, sadece bildiğimiz 3 internet sitesinde kullandık başka bir internet sitesinde kesinlikle kullanmadık, kayıtlarda da zaten mevcut. Geri kalan harcamalarımız ise, market, giyim, tüp v.s. onlarda zaten el pos cihazı ile annem tarafından yapıldı ve bilindik yerlerden alındı.
Şube de bulunan mermurlar ile konuştuğumda bu paranın ödenip ödenmeyeceğini sordum, onlar da genel merkezin kayıtları inceleceği ve ona bizim harcamalarımıza göre karar vereceğini, bu kararın da yaklaşık olarak 40 gün süreceğini beyan ettiler.
Benim anlamadığım en başta olay şudur; Avea'dan kontör yüklemek istediğim de 20/30 TL için bile 3D şifre istiyor, ancak bu şahıs yada şahıslar bu kredi kartından sürekli para çekmiş ve bize banka ne bir bildiri, ne de bir 3d şifre nede herhangi bir mesaj, yani hiçbir şekilde bize bildirim yapılmadı.
Kafam şuan o kadar dolu ki şu yazıyı bile doğru ifade ederek mi yazdım bilemiyorum.
Konu hakkında sizlerden yardım rica ediyorum.
Cevap: Kredi Kartı Dolandırıcılığı
Paypal ödemesi yapınca örneğin, şifre gelmiyor diye hatırlıyorum. Yanılıyor muyum?
Alıntı:
sycio rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben daha önce 4 yıl (2010-2014) avukat yanında çalıştım ve Garanti Bankası Hukuk İşleri ile ilgili uğraştım. Esas mesleğim olan Web Tasarım
( Profesyonel olarak 6 yıl) bilişim sektöründe 10 yıldır bulunmaktayım. Ofisimi açalı 7 ay oldu.
Dün başımıza bir olay geldi.
Annemin kredi kartından (Vakıfbank - World Kart) 12.09.2014 tarihi ile 27.09.2014 tarihleri arasında ufak miktarla la (resimler: 1-
http://prntscr.com/4rosn8 2-
http://prntscr.com/4rosqh )
toplamda 861.35 USD para çekmişler. Hesap Özeti mail adresime geldiği an, Dünyam başıma yıkıldı.
Hemen Müşteri hizmetleri arayıp
Kredi Kartını kapattırdım ve biz böyle bir harcama yapmadığımızı bu çekilen miktarı kabul etmediğimizi, iptal edilmesini beyan ettim.
Müşteri hizmetleri ise dilekçe ile itiraz edilmesini belirtti.
Daha sonra hemen eski çalıştığım Avukatımın yanına gittim,
hemen Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi, bulunduğumuz ilçe de ki Vakıfbank Şube Müdürlüğüne itiraz dilekçesi ve ayrıca Vakıfbank Genel Müdürlüğüne itiraz dilekçesi yazdık. Bunların hepsini dün verdim.
Şube de memurlar beni tanıdığı için böyle bir olay karşısında hayretler içinde kaldılar. Çünkü ben zaten bilişim sektöründe olan biriyim, bu dolandırılma işlerinin az çok nasıl yürüdüğünü bilen biri olarak, benim başıma daha doğrusu annemin başıma gelmesi bizleri hayretler içinde bıraktı.
Annem 60 yaşında, bilgisayar kullanmasını kesinlikle bilmez, akıllı telefonu da yoktur ve kredi kartını ben dahil kimseye kesinlikle vermez.
Biz bu kredi kartını,
sadece bildiğimiz 3 internet sitesinde kullandık başka bir internet sitesinde kesinlikle kullanmadık, kayıtlarda da zaten mevcut. Geri kalan harcamalarımız ise, market, giyim, tüp v.s. onlarda zaten el pos cihazı ile annem tarafından yapıldı ve bilindik yerlerden alındı.
Şube de bulunan mermurlar ile konuştuğumda bu paranın ödenip ödenmeyeceğini sordum, onlar da genel merkezin kayıtları inceleceği ve ona bizim harcamalarımıza göre karar vereceğini, bu kararın da yaklaşık olarak 40 gün süreceğini beyan ettiler.
Benim anlamadığım en başta olay şudur; Avea'dan kontör yüklemek istediğim de 20/30 TL için bile 3D şifre istiyor, ancak bu şahıs yada şahıslar bu kredi kartından sürekli para çekmiş ve bize banka ne bir bildiri, ne de bir 3d şifre nede herhangi bir mesaj, yani hiçbir şekilde bize bildirim yapılmadı.
Kafam şuan o kadar dolu ki şu yazıyı bile doğru ifade ederek mi yazdım bilemiyorum.
Konu hakkında sizlerden yardım rica ediyorum.
eklediğiniz ekran görüntlerinde belirtilen neopostprost3s sitesi android uygulamalrı satan bir site, tamamı da twitter, instagramla ilgili uygulamalar.
- Annenizin kullandığı telefon akıllı telefon mu? O telefonla mı bildiğiniz bir kaç siteden o kartla alışveriş yapmıştınız?
- Kardeşiniz var mı? :)
- sizin telefonunuza o basedilen site uygulamalrından yüklü olan var mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Paypal ödemesi yapınca örneğin, şifre gelmiyor diye hatırlıyorum. Yanılıyor muyum?
Merhaba, PAYPAL kullanmıyoruz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
eklediğiniz ekran görüntlerinde belirtilen neopostprost3s sitesi android uygulamalrı satan bir site, tamamı da twitter, instagramla ilgili uygulamalar.
- Annenizin kullandığı telefon akıllı telefon mu? O telefonla mı bildiğiniz bir kaç siteden o kartla alışveriş yapmıştınız?
- Kardeşiniz var mı? :)
- sizin telefonunuza o basedilen site uygulamalrından yüklü olan var mı?
Merhaba,
- Annem de akıllı telefon bulunmamaktadır.
- Kardeşim de yoktur.
- Benim telefonumdan da herhangi bir şekilde annemin kredi kartını kullanmadık. Benim telefonumda da bu tür uygulamalar yok.
- - - Updated - - -
Merhaba,
Google ile irtibata geçtim ve konu hakkında bilgi verdiler. Türkçesini yazıyorum.
Kod:
"bu işlemlerin nasıl olabileceğini biliyorum. şunu onaylayabilirim bu işlemler senin ********lı adresinle, bu hesabın bağlı olduğu cüzdanla yapılmamış.
başka bir cüzdanla yapılmış ama güvenlik gerekçesiyle o başka cüzdanın hesap bilgilerini seninle paylaşamam.
sana şunu öneriyoruz. tabi ondan önce diyor ki senin için çok ama çok üzüldük diyor.
işte yapman gerekenler:
1. bankayı ara ve kartının çalındığını söyle (bu işlemleri yaptık zaten)
2. Onlara şey sor
işte yetkisiz işlemlerle ilgili detayları mı sor diyor ne o kısmını tam anlamadım ama özetle bankayla iletişime geç diyor.
diyor ki sana kendim şahsen yardım edebilmeyi çok isterdim, inan ki bundan mutlu olurdum ama olay bankada bitiyor"
Yani işin özü banka da bitiyor. Bu İngilizce metni bankaya da gönderdim. onlar da gerekli yere ileteceklerini söylediler.
Bankalar fiziki kredi kartını paypalda veya Google cüzdanda direkt kullanmaya izin vermiyor. Bunun yerine internet şubesinden oluşturacağınız ve fiziksel kredi kartı limitinizi aşmayacak şekilde limitini kendinizin belirlediğiniz sanal kredi kartını kullanabiliyorsunuz.
Alıntı:
gtoprak rumuzlu üyeden alıntı
Bankalar fiziki kredi kartını paypalda veya Google cüzdanda direkt kullanmaya izin vermiyor. Bunun yerine internet şubesinden oluşturacağınız ve fiziksel kredi kartı limitinizi aşmayacak şekilde limitini kendinizin belirlediğiniz sanal kredi kartını kullanabiliyorsunuz.
Benim çalıştığım bankalar bu acı gerçeği bilmiyor olsalar gerek. Zira izin veriyorlar :)
Merhaba, babamın Vakıfbank tan kredi kartı var. Uzun suredir kullanmiyoruz. Son ekstre de T.E. hukuksal koruma olarak 5 taksitli toplamı 400 TL olan harcama yapılmış ancak bizim bilgimiz yok. Aynı durum sizin basinizada gelmiş. Sonuc alabildinizmi mi?
Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Babanıza telefon gelmiştir, sigorta isteyip istemediğini sormuşlardır o da "evet" demiştir. "T.E. hukuksal koruma" diye aratınca Google'da benzer şikayetler çıkıyor.