BoŞanmada davalinin adresİ tespİt edİlemİyor
Merhaba
1 sene Öncesİnde boŞanma davasi aÇtim fakat karŞi tarafin adresİ tespİt edİlemedİĞİ İÇİn (hakkinda baŞka davalarda mevcut ortadan kayboldu dolandiricilik vs ) dava gÖrÜlemİyor en son dosyayi gÖrmeye gİttİĞİmde emnİyete yazi gÖnderİlmİŞtİ cevabi beklenİyordu daha sonrasinda bana hakkinda takİpsİzlİk karari ÇikacaĞini ve benİm bİr gazete İlani vermemle davanin gÖrÜlmeye baŞlanicaĞi sÖylenİyor.
Bu giyabinda baŞlicak olan dava ne kadar sÜrer??
Kulaktan duyduĞum kadariyla bİr tarafin katilmadiĞi davalarda devlet 3 sene sonra otomatİk olarak boŞuyormuŞ benİm durumumda bununla eŞ deĞermİ olur??
Bİr avukat tutsam bu sÜreÇ daha mi Çabuk olur??
TeŞekkÜr ederİm..
Cevap: BoŞanmada davalinin adresİ tespİt edİlemİyor
Öncelikle avukat tutmanız davayı hızlandıracaktır. Ancak 3 sene ayrı kal, sonra boşan diye bir kanun yoktur. 3 sene ayrı kaldığını ispat etmek şartıyla boşanma şöyle olur; Bir boşanma davası açılır, o dava reddolur. Red kararının kesinleştiği tarihten itibaren 3 sene ayrı kalmak şartıyla yeni bir dava açılır ve o davada boşanmaya karar verilir.
Bu nedenle önce ilanen tebligat yaptıracaksınız. Bu ilanlardan bir tanesi öninceleme tutanağı için, biri dava dilekçesi için ve en sonuncusu da mahkeme kararının kesinleştirilmesi için olacak. Biraz masraflı bir iş ama yoksa boşanamazsınız.