-
Araç Satışı 2.el
Mrblar 1 hafta önce 2007 model araçımı sattım.Ben ankaradayım alan kişi antalyalı. İnternette gördü pazarlıgı yaptık aracım daha önceden kazalı oldugu için piyasasının altında 14750 ye sattım fakat noterde eski alışım olan 17200 yazılı satış bedeli olarak satışı verdikten sonra alan kişi basmış antalyaya araç burdurda motor kitlemiş yagdan dolayı turboyu parçalamış o parcalarda motoru kitlemiş alan kişi yagdan numune aldırmış ve motorada serbiste tutank tutturmuş ve bana tlf ederek arabayı ya geri al yada dava açıp o parayı senden geri alıcam fazlasıyla dedi bende kusurun bende olmadıgını arabayı benimde kullandıgımı ve yola çıkmadan kontrol ettirseydin dedim. Bu dava ne yönde gider bilgisi olan var mı yada böle bi durumla karşılaşan
-
Cevap: Araç Satışı 2.el
Biliyorsunuz malum sitede ilanlar kaldırılsa da silinse de kayıt altında tutulmakta.Bariz bir yanıltma, aldatmaca yoksa çok sorun olacağını sanmıyorum.Satış verip aracı teslim ettikten sonra adam nasıl kullandı bir yere götürüp oynattı mı, karterini bir yere vurup yağın boşalmasına rağmen kullanmaya devam edip mi aracı o hale getirdi belli değil.Bunların ispatı da oldukça zor.Zaten aracı alırken baktırmak alıcının sorumluluğu.Öyle olmasaydı gözü kapalı araç alıp sonra çıkan her türlü sıkıntıda tüm sorumluluğu satana yükleyip işin içinden çıkabilirdik.Olay sadece anlattığı gibiyse ben olsam dilediği yere şikayet etmesini, dava açmasını söyleyip kolay gelsin der işime gücüme bakardım.
-
Cevap: Araç Satışı 2.el
Bende öle söledim zaten ama yinede insanı rahatsız ediyor akılda soru işareti kalıyor yoksa araba bir yıldır bende bursa gittim afyona gittim yozgata gittim kırşehire gittim aynı arabayla bi sıkıntı olmadı yani mekanik aksamdan anlayan biride değilim bu işlerle ugraşan biride değilim kndi arkadaşlarını getirdi baktırdı satış yapcagımız gün kndide baktı yag çubugunu bile çıkarıp baktı şimdide böle diyor pertli araçlarda bu tür durum oluyo ama bölesini duymamıştım hiç