Üniversiteye karşı hak arama
Merhaba ben x üniversitesi adalet bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim birinci sınıfın ilk dönemine ait alttan iki dersim var bu yıl kredi sisteminin değiştirilmesi ve alttan olan derslerin seçiminin zorunlu kılınması yüzünden bu dönem derslerimden biri dışarda açıkta kaldı o ders yüzünden dönemim uzuyor ben o dersi hiç görmediğim için tek ders bütünleme gibi şeylerdende yararlanamıyorum halbuki geçen yıl bizim üst devrelerimiz yani ikinci sınıflar aynı bu derslerden hatta üstüne bir iki ders fazlalığı olanlar bile hepsini alttam alıp mezun oldu ben bunu kabullenemiyorum neden derseniz bize geçen yıl hiç bir ikaz uyarı bişey yapılmadı eğer uyarılmıs olsaydık bırakmazdık bizde dersleri danışman hocalarla ve öğrenci işleriyle görüştüm elimizden bişey gelmez diyorlar rektörlüğe mesaj attım geri dönülmedi bende hakkımı aramak için hukuka başvurmak istedim uyarmadıkları ve kredi sistemini değiştirdikleri gibi birde alttan derslerin alımına karışmışlar yani mezun olma imkanı bırakmadılar ben hakkımı aramak istiyorum haklı olduğumuda düşünüyorum nereye başvurmam gerek ne yapmam gerek yol gösterip yardım eder misiniz ?
Cevap: Üniversiteye karşı hak arama
Bir sonraki yıl yönetmeliğin ne şekilde değişeceği konusunda sizi bir yıl öceden bilgilendirmeleri gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
Eğer hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız, mahkemeye başvurabilirsiniz. Ancak, hakkınızı aramak için nereye başvurmanız gerektiğini dahi bilmediğinize göre hakkınızın zayi olmaması için bir avukat ile anlaşmanız herhalde iyi olur.
Evet bilgilendirmeleri gerektiğini düşünüyorum haklı değil miyim sizce veya gilgilendirme yapılmayacaksa bile bundan mağdur olacak son sınıf öğrencilerine mezun olabilmek için bi hak vermeleri gerekirdi
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir sonraki yıl yönetmeliğin ne şekilde değişeceği konusunda sizi bir yıl öceden bilgilendirmeleri gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
. Evet haklı değil miyim sizce yardım eder misiniz ?