Yurt dışından kazanılan para
Merhaba arkadaşlar yurt dışından (Google'dan) para kazanıyorum uygulama geliştiriyorum ve reklamlarından gelir elde ediyorum ve her ay hesabıma yatıyor yaklaşık 4 aydır ödeme alıyorum Google bu paranın vergisini Amerikan hükümetine ödüyor ve parayı bana gönderiyor.
Ben ülkemde(Türkiye'de) bu paranın vergisini ödemek zorunda mıyım ?
Zorunda isem ne kadar bir tutara ulaşınca bu paranın vergi beyanını yapmak zorundayım ?
Bilgisayar yazılımlarından sağlanan yurt dışı geliri ülkemizde gelir olarak görülüyor mu?
Bu paranın bir kısmını harcadım eğer vergiye tabiyse harcadığım tutar dahil mi hariç mi?
Hesabıma giriş yapan para kara para olarak mı görülüyor?
Vergiye tabi ise bu paranın vergisinı nasıl ödeyeceğim? Bir şirket açmam gerekiyor mu? ve ne kadar ödeyeceğim?
Teşekkürler.
ek: Türkiyede herhangi bir şirketim vs. yok evde çalışıyorum ve öğrenciyim.
ikinci olarak çifte vergilendirmeyi önleme gibi bir durum söz konusuymuş bu durum hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz?
Cevap: Yurt dışından kazanılan para
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler ancak ödemeler her ay sabit bir tutar olmadığı için ve TL olarak yapıldığı için maaş olarak sayılır mı?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Burada üstüne basa basa döviz cinsinden ödeme deniyor. Ancak bu tür ödemeler kesine yakın ihtimalle PayPal ile yapılıyor ve PayPal gelen para döviz olduğu halde bankaya TL yatırıyor.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Burada üstüne basa basa döviz cinsinden ödeme deniyor. Ancak bu tür ödemeler kesine yakın ihtimalle PayPal ile yapılıyor ve PayPal gelen para döviz olduğu halde bankaya TL yatırıyor.
Peki yurt dışından bir hesap açsam ve bu hesabı paypal'a bağlasam alışverişlerimi bu şekilde kısıtlı olarak gerçekleştirsem bunun vergi anlamında bir faydası olur mu?
siz yurt dışına iş yapıyor ve ödeme alıyorsunuz. yaptıgınız iş ticari bir faaliyet. o firmanın çalışanı değilsiniz ve ücret olarak nitelendirilemez. döviz olarak gelmeside önemli değil. tespit edilirse ticari faaliyet yada serbest meslek kazancı üzerinden vergilendirilmeniz gerekir