-
Yönetmelik iptali
Karayolu Taşıma Kanununda taşıma şirketleri ile ilgili düzenlemeler yer alıyordu. 24.02.2004 tarihli yeni bir yönetmelik çıktı ve bu yönetmelikte kanunda yer almamasına rağmen oto kiralama işletmeciliği de eklendi. Bu yönetmeliğin iptali için bir dava açmamız gerekiyor, fakat pek çok kişi özel şirketlerin dava açamayacağını, kamu tüzel kişilerinin bu başvuruyu yapabileceğini söylüyor. fakat ben yapamayacaklarına dair kanunda bir düzenlemeye rastlamadım. Bilgisi olan varsa yardımlarınızı rica ediyorum.
-
Sayın shıra,
2577 sayılı Kanun'un 2 nci maddesine göre, iptal davaları; dari işlemler hakkında yetki, şekil, sebep, konu ve maksat yönlerinden biri ile hukuka aykırı olduklarından dolayı iptalleri için menfaatleri ihlal edilenler tarafından açılabilir.
Görüldüğü üzere, Kanun, menfaatleri ihlal edilen herkesin dava açabileceğini söylüyor. Dolayısı ile, bu yönetmelik ile, özel şirketlerin de menfaati ihlal edilebilir ve onlar da dava açabilir. Şu halde, "özel şirketlerin dava açamayacağını, kamu tüzel kişilerinin bu başvuruyu yapabileceğini" söyleyenlerin 2577 sayılı Kanundan haberi yok.
Saygılarımla.
DeFacto
-