Instagram Dolandırıcılıgı
Merhaba ,
Kız arkadaşım instagram'da kendini butik tanıtan ve sözde yurtdışından ayakkabı getirten bir kadın. Kız arkadaşım bu butiğin profilinde yazan numaradan iletişime geçmiş ve istediği ayakkabıyı belirterek butiğin hesabına 300 tl havale yatırmış. 2 haziranda yatırdığı günden itibaren 1 ay içinde ürünün elinde olacağını söylemiş. Ürün 1 ay içinde gelmeyince kadına yazan kız arkadaşım bazen gümrükte aksaklıklar olabiliyor diyerek oyalamış ve ürün 2 ayda eline geçmemiş. Kız arkadaşımda para iadesini isteyerek kadından paranız 2 hafta içinde hesabınızda olur yanıtını almış. Ancak 2 haziranda siparişi verilen ürünün şuana dek ne kendisi geldi ne de yatırılan para geri iade edildi. Bu konu hakkında ne yapılabiliriz ve instagrama bu duruma sebep olduğundan dolayı dava açılabilir mi sonuçlanabilir mi? yanıtlarsanız, yardımcı olursanız cok sevinirim.
Cevap: Instagram Dolandırıcılıgı
Öncelikle kız arkadaşınıza geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Parayı yatırdığınıza dair elinizde bir dekont ya da fatura var ise, kısa bir süre sonra dolandırdığını iddaa ettiğiniz kişinin şahsı adına savcılığa başvuruda bulunabilirsiniz. Siteye dava açabilme hakkına sahpsiniz. Çünkü Sitenin denetleme eksiklğinden kusursuz sorumluluğu olabilir herkesin üye olduğundan ve bu sitenin alışveriş sitesi olmadığından ötürü sitede deneletmenin eksik yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunabillirsiniz. Ancak sizi dolandırdığını iddaa ettiğiniz, şahsa gelecek olur isek; 5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 157 der ki; Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir. Şahıs adına suç duyurusunda bulunabilirsiniz, Saygılarımla.
Merhaba konunun üzerinden epeyce zaman geçmiş fakat bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Geçtiğimiz hafta Instagram üzerinden bir ayakkabı sayfasından ayakkabı aldık kız arkadaşıma. Ayakkabının ellerinde olup olmadığını sorduğumuzda var merak etmeyin dediler. Ürünle ilgili değişim ve iade hakkımızın mevcut olduğunu da söylediler. Sayfalarında ürünlerinin orijinal ve faturalı olduğu yazıyordu. 22.06.2016 tarihinde ayakkabı elimize ulaştı. Kuryeye elden 245TL ödeyerek ayakkabıyı teslim aldık. Gelen ayakkabı hem yanlış hem de orijinal değildi. İade hakkımızı talep ettiğimizde bize her iki hakkımızın da mevcut olduğunu söylemelerine rağmen yok dediler. Bu adamlarla yaptığımız tüm konuşmaların kayıtları elimizde mevcut. Tüketici Hakem Heyetine gidip başvuruda bulunacaktık fakat faturasız işlem yapamıyoruz dediler. Elimizde ayakkabıyı bize ulaştıran dağıtım şirketinin adresi var oraya bir dilekçe yazıp ürünün iade hakkını kullanmak istediğimizi bildirdik fakat geri dönüş alamadık. Hesapta kullanılan telefon numarasının ucundaki kişiler bizimle iletişime geçmiyor geçseler bile oyalamaya yönelik konuşuyorlar. Bayramdan sonra tekrar e-devlet şikayet başvuru formuyla beraber Tüketici Hakem Heyeti'ne gideceğiz.Bunun yanı sıra ben dolandırıcılık açısından ne yapabiliriz bunu merak ediyorum. Bir diğer sorum da Tüketici Hakem Heyeti sonucu ne kadar zamanda alınabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Instagram'a dava açmak ile, trafik kazası yüzünden araba şirketi dava açmak arasında fark var mı?
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Instagram'a dava açmak ile, trafik kazası yüzünden araba şirketi dava açmak arasında fark var mı?
Bu olabilir, zira araç bir imalat kusurundan dolayı kaza yapmış olabilir. Instagrama dava açmak araba şirketine açmaktan daha anlamsız göründü bana.
Elinizde fatura yok ise işiniz zorlaşıyor çünkü davayı açtığınızda sizden karşı taraftan aldığınız ürünün faturasını isteyecekler sizde veremeyeceksiniz.
Ancak bu durumda şunu yapabilirsiniz maliyeyi arayıp fatura kesilmediğini ve şikayetçi olduğunuzu belirtin. (ancak buda sizi 6 7 ay ileriye atacaktır çünkü maliyenin elindeki iş yükünün fazla olması sebebiyle sizin şikayetinizide sıraya koyacak olup sıra size geldiğinde uzun zaman dilimi geçmiş olacaktır.)
İnstagram dan sipariş verdim kazak 2 adet sipariş ettiklerimin aynısı gelmedi mesaj atıyorum arıyorum açmıyorlar dava açabilir miyim
Alıntı:
koksall.xx rumuzlu üyeden alıntı
İnstagram dan sipariş verdim kazak 2 adet sipariş ettiklerimin aynısı gelmedi mesaj atıyorum arıyorum açmıyorlar dava açabilir miyim
Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.
Savcılık başvurusundan sonuç çıkacağını zannetmiyorum.
Merhabalar 1 ay kadar önce instagramdan kıyafet aldım ödemesini havale yaptık dekontu hala elimde ürün istediğimiz gibi olmayınca iade yapmak istedik kabul ettiler ürünü tekrar onlara kargoladık bi süre sonra para iadesi yapılmayınca yeniden iletişime geçtik firmanın iadeyi onaylamadığını söylediler biz de değişim için tekrar iletişime geçmeye çalışıyoruz ama dönüş alamıyoruz 1 ay oldu instagramdan mesaj attığım profillerden de engelliyorlar whatsapp hattından da cevap alamıyoruz sizce ne yapmalıyız nereye şikayet edebiliriz şimdiden teşekkürler