kosgeb kurul kararı hakkında
merhabalar
2011 yılında limited şirketimiz için 250 bin üst limitli kobi proje desteğine başvurduk. ilk kurulda proje içeriğine itirazlardan dolayı revize istendi, akabinde projeyi revize ettik ve ikinci kurulda onayı aldık, taahhütnameyi imzalayarak projemizi başlattık. 1 yıl sürecek projede yapılacak alımların çoğu ilk 6 aya konulduğu için neredeyse tüm alımları yaparak ara faaliyet raporlarını kuruma teslim ettik. yaklaşık 100 bin tl hibe desteğine hak kazandık ve uzun süre hiçbir ödeme alamadık. akabinde savcılık tüm dosyalara el koydu ve adli süreç başladı. bazı firmaların dosyalarında sorunlar olduğuna dair ihbarlardan dolayı yaklaşık 350 firma beklemeye geçti. aradan geçen 2 yıldan fazla süre içerisinde defalarca ifade verdik, denetim geçirdik v.s. vergi incelemesine girdik ceza yazıldı ve bunu vergi mahkemesine taşıyarak iptal ettirdik. yani bizimle ilgili suçlamaları mahkeme nezdinde iptal ettirmiş olduk. en son geçen hafta emniyette verdiğimiz ifade de projemiz için ankara/KOSGEB de yeniden kurul oluşturulduğunu ve projemizin iptal edildiğini öğrendik. ancak bu bilgi süreç içerisinde bize kesinlikle iletilmedi ve aslında tesadüfen öğrenmiş olduk
aslında sorum kısaca şu; bir kurumdan destek için sunduğumuz projeye onay alıp yaklaşık 180 bin tl para harcadık. sonra aynı kurumda başka bir kurul projemizi iptal ediyor. ve iptal sebebi içerisinde projemde usulsüzlük bulunduğuna dair bir ibare yok. iptal sebebi proje içeriği firmamızın bilançoları ile kıyaslandığında firmamız için uygun değilmiş.
ben bu konuda hakkımı sonuna kadar savunmak istiyorum. bu süreç bizim gibi küçük ölçekte sayılabilecek bir firma için iflas demek belki de. bu konuda hangi mahkeme nezdinde nasıl bir dava açmam gerekir? önerilerinizi bekliyorum
Cevap: kosgeb kurul kararı hakkında
Adı üstünde hibe yani bağış. Bu durumda bağış yapan başıştan vazgeçerse yapacak birşey yok gibi görünüyor. Dava açmanızı tavsiye etmem.