Davamı başka şehire taşıyabilirmiyim?
Herkese merhabalar. Kocaeli'de tüketici mahkemesinde bir elektronik mağazasına dava açtım. Memurluk atamam sonucu Antalya'yı kazandım ve aralığın 25inde kocaelide mahkemem var. Bu mahkemeyi antalyaya aldırabilirmiyim veya nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. İşi bırakıp davaya gidemem çünkü
Cevap: Davamı başka şehire taşıyabilirmiyim?
Yetkili bir mahkemeyi başka bir şehire taşıyamazsınız. Üstelik davacı olarak duruşmaya girmezseniz dosya işlemden kaldırılır. Bu nedenle ya bir avukat tutacaksınız ya da hiç değilse bu duruşma için mazeret dilekçesi göndereceksiniz. Aksi takdirde dava düşer.
Cevap: Davamı başka şehire taşıyabilirmiyim?
Alıntı:
solaq rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar. Kocaeli'de tüketici mahkemesinde bir elektronik mağazasına dava açtım. Memurluk atamam sonucu Antalya'yı kazandım ve aralığın 25inde kocaelide mahkemem var. Bu mahkemeyi antalyaya aldırabilirmiyim veya nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. İşi bırakıp davaya gidemem çünkü
Davanın bensiz sonuçlanmasını isteyebilirmiyim? Çünkü ben bütün delilleri evraklarımı falan ekledim oraya. Üstelik dava eylül ayında ilk duruşması yapıldı ve karşı tarafın avukatı gelmediği için mazeret bildirmiş hakimde 1 defaya mahsus kabul etti