Düğün olmadan boşanma ve nafaka
merhaba. düğünümüze 2 gün kala yaşanan sıkıntılar nedeniyle boşanma kararı aldık. karşılıklı dava açıldı ve eşim nafaka istedi daha duruşma olmadı karşılıklı yazışmalar yapılıyor. herhangi bir birliktelik olmadan (cinsel), aynı evde yaşamaya başlanmadığı halde nafaka ödenirmi. bununla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Düğün olmadan boşanma ve nafaka
Resmi nikah ne zaman yapıldı?
İmzalar atıldığı andan itibaren evli sayılırsınız.
Kimi durumlarda yapılan nikah geçersiz sayılıyor ancak görünüşe göre sizde böyle bir durum yok.
Sonuçta eğer kız biriyle evlenmezse, ömrünüzün sonuna kadar nafaka ödemeye devam etmek zorunda kalabileceğiniz bir sonuçla karşılaşmanız mümkün. Bu yüzden avukat desteği almanızın şart olduğunu düşünüyorum.
resmi nikah tarihi 30 temmuz boşanma Dilekçesinin verildiği tarih 21 ağustos.. kimi avukatlardan bilgi aldığımda daha ev düzeni kurulmadığı ve birliktelik olmadığı için yoksulluk nafakasına hükmedilemeyeceği kanısında ve bununa ilgili yargıtay kararlarından da bahsedildi. ama sizin gibi kadın evlenene kadar nafaka ödersin diyende var. avukat desteği alıcam ve şuan araştırıyorum. bizim durumla ilgili yargıtay kararı varımdır varsa nasıl ulaşabilirim. teşekkür ederim ilginize..
Evliliğin iptalinin mümkün olup olmayacağına yoğunlaşın.Bu şekilde çözüm arayın bence. Boşanma davası değil, evliliğin iptali.
avukatlardan yardım aldım evliliğin iptal şartları yokmuş bizde dediler, bende boşanma davası açtım..
Alıntı:
beyazxa rumuzlu üyeden alıntı
avukatlardan yardım aldım evliliğin iptal şartları yokmuş bizde dediler, bende boşanma davası açtım..
Hayırlısı olsun, kenara para biriktirmeye başlayın derim