Merkezi Isınmadan Kombiye Geçişte Sorun
Merhaba arkadaşlar binamızda merkezi ısınma sistemi kullanıyorduk, geçen hafta karar aldık toplantıda, bireysel kombiye geçmek için bireysel kombiye geçmek için karar defterine tüm bina sakinleri kabul ediyorum diye imza atması gerekmiş, bunu başardık herkes imzaladı ama şu an bi kaç uyanık güya araştırma yapmış ben geçmem ısınamam diyor bu böyle dedikçe bi kaç bina sakinide bunu destekliyor. Ben ise bu durumu kabul etmek istemiyorum bu aşamada ne yapabilirim,
Cevap: Merkezi Isınmadan Kombiye Geçişte Sorun
Cevap: Merkezi Isınmadan Kombiye Geçişte Sorun
Oy birliği ile karar almışsınız. Fakat bunu değiştirmek için Oy çokluğu yeterli malesef.
Bizim apartmanımız 21 daireli iki ikiz bloktan ibaret. Bizdede toplantı sırasında oy çokluğu ile merkezi kararı alındı. Tek başıma direndim sakıncalarını ve avantajlarını sıraladım ve çoğunluğu ikna ettim. Ama apartmanın tümü şimdi bana teşekkür ediyor. Kapıcıyı çıkardık. Dairesiniz kiraya verdik. herkes gayet güzel ısınıyor. Aidat ve yakır giderlerini hesapladığımızda bireysel sistem olmasına rağmen giderlerimiz çok düştü. Apartmanımız ekstra kira geliri elde ediyor. Kapıcımız var iken görmediğimiz 10 yıldır görmeyen temizliği gördü apartmanımız. Haftada iki gün bir hanım kardeşimiz temizliyor. Mühendislik olarak düşünürseniz merkezi sistemin avantajlı olduğu söylenir hep. Ama olayı işletme bazında düşünürseniz Bireysel sistem daha avantajlıdır. Bireysel sistem yaptıracaksanız toplu anlaşma yaparsanız yatırım daha ucuza geliyor. Biz bir firma ile toplu anlaşma yaptık. Kolon tadilatı ve kapıcı dairesinin kombi ve tesisatınıda eşantiyon yaptı firma daire başına 1000 tl avantajımız oldu. Karşı çıkanlara bu yazıyı okutun merkezi sistemin avantajlı olduğu bir şehir efsanesidir. Yukarıda yazdıklarım gibi tasarruflarınız olabilecekse eğer işletme mantığı ile bireysel sistem daha iyidir.