Çocukla Kişisel İlişki Günlerinde Belirsizlik
Sn. Yetkili;
8 yaşındaki kızımın velayeti annesinde. Kızımı 2,5 senedir icra yolu ile alıyorum. Mahkeme görüş günlerini her ayın 1. ve 3. haftası cumartesi saat:09,00 dan pazar akşamı 19,00'a kadar, dini bayramların ikinci günü saat :09,00 dan akşam saat:19 ,00 a kadar, şubat tatilinde 1 hafta ve Temmuz ayı boyunca olarak belirledi. Eski eşim kızımı benden uzaklaştırmak için bodruma taşındı ama ben yine bodruma gidip icra yolu ile kızımı görmeye devam ediyorum.Sorum Ekim ayının 3. haftası Cumartesi gününe denk geliyor. Ama o gün de bayramın 1. günü. Eski eşim icra memuruna görüş günü bayramın 1. gününe denk geldiği için çocuğumu teslim etmeyeceğini söylemiş.Hangisi doğru acaba ayın 3.haftası cumartesi kızımı alabilirmiyim,yoksa bayramın birinci gününe denk geldiği için alma hakkım olmazmı ?Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Saygılarımla
Cevap: Çocukla Kişisel İlişki Günlerinde Belirsizlik
Ayni belirsizlik bende var.cevaplari bekliyorum
Sn.Yetkili ;
Konu ile ilgili cevap verebilirseniz çok sevinirim. Zaten 15 günde 1 icra yolu ile çocuklarımızı görebiliyoruz.
Saygılarımla
Maalesef ne acıdır ki çocuklarımızı görmek için bu kadar maddi ve manevi çaba sarf ettiğimiz halde yasal ve vicdani anlamda hiç bir mesafe alamadık ve alamayacağız da aşikar. Biz bu kadar olumsuzluklara ve adaletsizliğe rağmen çocuklarımızdan asla vazgeçmeyecek babalarız. Bu ülkede boşanan ailelerin çocuklarının yaşadığı travmaların sebebi bu çocukları haczedilecek mal olarak gören, icra ile uygulama yapılmasını velayete sahip olan anne veya babaya bir hak olarak tanıyan, velayete sahip olmayan tarafın canından bir parça olan çocuğunu ayda iki kez bazı aylarda ise 1 kez görmesinin çocuk yararına uygun olduğunu düşünen, adalet ve yargı sistemidir. Bizler bu zamana kadar ne zaman başımız sıkışsa siz sayın avukatlara koştuk, kimseye anlatmadığımız özellerimizi sizlerle paylaştık, yemedik, içmedik ,borç aldık, hakkınız olan avukatlık ücretlerinizi ödedik. Çocuklarımıza harcamak için kazandığımız paraları adalet sistemine harçlar, dosya masrafı , avukatlık ücreti ve icra masrafları na harcadık. Ne yazık ki sıfıra sıfır elde var sıfır. Yardım eden etmeyen herkese, en azından zaman ayırıp bu yazımı okuyup umursayıp umursamayan herkese teşekkür ederim. Biz bu mücadelemizde asla yılmadık,yılmayacağızda..