Elbirligi mülkiyetin sona erdirilmesi
Merhaba benim sorunum dedemdem 2 katli olmak uzere bir ev kaldi burda e devlet ten bakinca benim payim 1000/5000 kizkardesiminde böyle dayım ve teyzem 2000/5000 annem babam rahmetli bu arada.Simdi biz mutahitle bir anlasma yaptik ve daireler bolusuldu kizkardesiminle bana 1 daire ortak teyzeme 1 daire dayima bir dublex ve dukkan tasinmaz uzerinde 4 ortak gorunuyoruz..dun tapuya gidecegimiz ve tapu alacagimiz soylendi bugun gittik randevu aldil fakat tapudan gelen mesaj da elbirligi mülkiyetin sona erdirilmesi işlemi basladi diyor mutahitle noterde yaptigimiz anlaşmada yarısı mitahitin bunda sorun yok diğer dairelerde soyledigom gibi adımıza duzenlendi fakat kardeşimle ben daireyi istemiyoruz veraset ilamimfa hakkimiza dusen kadar istiyoruz bu asamada yapabilecegimiz bir sey var mi yoksa o daireyi kabullenmis mi oluyoruz anneannem kendi payini dayima devredince kafamiz karisti dukkan ve dublex onların hakkı sandik nr yapabiliriz
Cevap: Elbirligi mülkiyetin sona erdirilmesi
Tapudaki elbirliği ortaklığının sona erdirilmesi işlemini yapmayıp, mahkemede izalei şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılması gerekli.