annem 2001 senesinde vefat etti. dedemden anneme düşecek olan mirası nasıl alabilirim. dedem hayatta 2 tane de dayım var
Printable View
annem 2001 senesinde vefat etti. dedemden anneme düşecek olan mirası nasıl alabilirim. dedem hayatta 2 tane de dayım var
Öncelikle annenizin veraset ilamını henuz almadıysanız, onu almakla işe başlayabilirsiniz.
Sonrasında dedeniz vefat ettiğinde ( allah uzun ömürler versin, hayattayken mirasını nasıl alacağını soran torunları olan dedeye) dedenizin veraset ilamını alırken dayılarınızla birlikte siz de mirasçısı olarak görünürsünüz.Ondan sonra mirastan payınızı almak için gereken işlemleri yapabilirsiniz.
Bir anonim geldi aklıma :)
Umarım yasak değildir.
Fanidir dünyanın adı,
Allah’ tır ağzımın tadı.
Oğlum, kızım ev hayatım
Sanki benim değil imiş.
Boyuma kefen biçilir,
Tenim toprağa ulaşır.
Mirasçılar mal bölüşür
Sanki benim değil imiş.
Merhaba aynen benimde annemden kalan tasinmaz var.ama 7kardes olmalarija ragmen mirasci sayisi 18 kisi olarak gozukuyor. Aslinda dedemden kalan tasinmaz 7kardes arasinda paylasilip daha sonrada bolunmus tasinmaz 7 kardesin kendi ailesi arasinda paylasilmasi gerekmiyormu.
Bu 7 kardeşten ölmüş olanların payı (yani miras hakkı) kendi mirasçılarına geçer. Paylaştırayım deseniz ölen kişi adına tescil yapılamayacağı için onun mirasçıları adına tescil yapılır. Muhtemelen paylaşıldı sonra bölündü dediğiniz işlemler tapuda değil, karakucak yöntemiyle yapılmış. Tapu bu tür paylaşmaları bölüşmeleri dikkate almaz. Herkes (yani başlangıçtaki 7 kardeşten sağ olanlar ile ölmüş olanların mirasçıları) kendi payına düşeni (eğer kadastro açısından geçerli bir bölüşme yapılabiliyorsa) kendi adına tescil ettirsin. Biraz acele edin, teyze ve dayılarınızda (ve onların mirasçılarında) meydana gelebilecek her yeni ölüm, mirasçı sayılarını bir veya daha fazla arttıracaktır.
Hali hazırda süren bir davamız var davaya konu 3 ayrı parsel var. 1 parselin satışı için mirascılardan biriyle anlaşacağım yani parselin birindeki hakkımı ona satacağım.net bir miktar isteyeceğim masrafları onlar karşılayacak. diğer parsellerdeki hakkımı daha sonra aramak için davayı erteleyebilir miyim ???
Sorum gunceldir bilgisi olanların fikirlerini rica ediyorum