Hakaret veya kamu davasi aÇabİlİrmİyİm...
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Eşimin eski eşi ortak çocuklarına bir video çekip hakkımda ileri geri ağza alınmıycak cümleler ve hakaretler çekip yollamış ancak ismim o video da geçmiyor. Ancak bu iğrençliği yapan kişi bir öğretmen ve kendi çocuğuna bunu ailesinin ( ablası annesi ve kendi çocuğunun) yanında hakaretler söyleyip telefonundan videoya çektirmış ve ben tesedüfen bu videoyu gördüm. Bu konuda ne yapmalıyım . Tavsiyelerinizi bekliyorum ...
Cevap: Hakaret veya kamu davasi aÇabİlİrmİyİm...
İsminiz geçmiyorsa size ait olduğunu nerden çıkardınız?
Eğer siz, size ait olduğunu çıkarıyorsanız başkaları da çıkarabilir. Örneğin "Babamın şimdiki eşi" diyorsa zaten adınızı söylemesi gerekmez.
Videoyu nasıl gördünüz? Biri mi size telefonundan / bilgisayarından gösterdi yoksa umuma açık, herkesin görebileceği bir yerde mi? Facebook youtube gibi.
Öncelikle kamu davasını da ceza davasını da savcı açar.Siz ancak şikayetçi olabilirsiniz.Yazınızı bir kaç kere okumama rağmen bir anlam karmaşası yaşadım.
''kendi çocuğuna bunu(?) ailesinin ( ablası annesi ve kendi çocuğunun) yanında hakaretler söyleyip telefonundan videoya çektirmış''
kısmı zor anlaşılıyor.Bizim fedakarca işleyen forumumuzda yazınızı bir kaç defa okumak suretiyle anlamaya ve cevaplamaya çalışan üyeler her ne kadar olsa da işi başından aşkın bir savcı anlaşılmaz bir yazıyla pek uğraşamayabilir.Tavsiyem kendinizi resmi makamlara daha net ifade etmeye çalışmanız olur.Onun dışında bir suç unsuru varsa savcı gerekli adımları atar.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim . video da ismim geçmiyor yanlız çocuğun kendi cep telefonunda gördüm ve kendime blutut ile gönderdim ancak benden bahsettiğini aşıkarki şöyle ki çocuğa benim aldığım mayoyu bir bıçakla kesip ahlaksızca konuşup çocuğuda bunu kendi ablası ve annesinin yanında kahkahalar la videoya çektirmiş . bir öğretmenin bunu yapmasından dolayı da bununla ilgili bişeyler yapmak istiyorum bu fikirdeki biri başka çocuklara ne verebilirki... diye düşünüyorum