Maaş hesabına bloke kanabilir mi?
merhaba ben kahramanmaraştan muhammed erduran
evliyim ve iki çocuğum var
biraz karmaşık bir sorunum var ve siz değerli hukukçulardan bilgi almak istiyorum
A ve B gibi iki farklı bankada kredim var
A bankasındaki kredim taksitleri yatırmadığım için yaklaşık bir yıl önce icraya girdi ve maaşımın 1/4 ü bu yüzden kesiliyor
maaş hesabım da B bankasında olduğu için o da taksitlerini otomatik olarak maaşımdan alıyor (ki yüksek bir maaşım olmadığı için kalanıyla ev kiramı bile ödeyemiyorum)
son bir kaç aydır ayın 14 ünü 15 ine bağlayan gece maaşım yatar yatmaz bir başkasının hesabına havale yapıyordum (internet bankacılığı üzerinden)
fakat bu ay B bankası maaş hesabıma bloke koydu ve maaşımın tamamını geciken taksitlere mahsup ettikten sonra blokeyi kaldırdı ki daha önce bir kez daha yapmışlardı ve kendilerini bankanın iletişim linkinden mail atarak uyarmıştım
bir kaç gün önce banka müdürünü arayarak yaptıkları şeyin hukuksuz olduğunu ve kanuni yollardan hakkımı arayacağımı söylediğimde ise bana elinden geleni ardına koyma tarzı ukala cevaplar verdi
yaklaşık bir yıldır yani A bankasına olan icra kesintilerinin başladığından beri B bankası benden zorla bu parayı alıyor ve ben hiç bir şey yapamıyorum
mahkemeye başvursam bu bir yıl içerisinde benden aldıkları parayı geri alabilir miyim ve maaş hesabıma bloke koyduğunu ispatlamam halinde herhangi bir tazminat alabilir miyim (zira kiramı ve faturalarımı bile ödeyemez hale geldim ve maddi manevi büyük zorluklar ve bunalımlar yaşadım ve hatta bu yıl okula başlaması gereken büyük oğlumu sırf bu yüzden okula gönderemedim)
ve bunun için hangi mahkemeye dava açmam gerek
inanın çok zor durumdayım ve acil cevap bekliyorum
hoşçakalın
Cevap: maaş hesabına bloke kanabilir mi?
maaşında haciz olduğunu ve kesintilerin devam ettiğine ilişkin icra md.ve işyerinden yazı alın, 2. dosya ile ilgili olarak kesinyapılamayacağı yönünde icra md. hakkında şikayette bulunun,şikayet üzerine icra hukuk mh.gereğini yapar.bu kararı maaş hsp.yattığı bankaya verin.haksız yere kesilen tutarların iadesi içinde bankaya bildirimde bulunun iade etmezlerse istirdat davası açın.
maaşımda bir tane haciz var ikinci bir dosya yok
banka yaptığı kesintileri herhangi bir hacize değil kendi alacağına mahsuben yapıyor
bu durumda yine aynı yolu kullanabilir miyim
teşekkür ederim
Yapabilecek birsey yok kredi ckerken talmt werilio.oda nasil olacak aklima gelen birkac birsey war ama tek kurtulus yolun maasnn o bankaya yatmamasini saglamk. hukukcu deglm senn gbi borclu bi watandasim.
Dostum maalesef işin çok zor.Çünkü maaş anlaşması yaparken imzaladığın o sözleşmelerde bu durum yazıyor.
duygusuz arkadasım umarım kurtulursun mail adresini kontrol et
Alıntı:
trader1936 rumuzlu üyeden alıntı
duygusuz arkadasım umarım kurtulursun mail adresini kontrol et
Tüketici mahkemesine tedbir talebli dava aç, aynı şey gecen yıl benimde basımdan gecti. ziraatbankası konut kredisi çekmiştim. kefilimin ve benim hesaplarıma bloke koydular. mahkemeye tedbir talebli dava açtık. ilk önce hesaplardan bloke kaldırıldı.daha sonra mahkeme bankadan hesap detaylarını istemis, kefilimin iki emekli maaş hesabı ve benim 3 hesabım bankada olmasına rağmen banka mahkemeye bu kişilere ait bankamızda hesap bulunmamaktadır diye yazı göndermiş.Son olarak hakim sinirlenip sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmustu.