Cevap: ...iş yerinde adam vurmak...
İşyerinde / evde / sokakta / çayırda adam vurmak şeklinde bir ayrım yok. Adam öldürmeye teşebbüs veya kasten yaralama ile birlikte 6136 gereğince hakkınızda dava açılacak ve hüküm giyersiniz. Suç oluşacaktır.
Adamı vuracağız diyerek hukuki bir platformda yardım bekliyorsunuz, çok ironik =)
Tck da Meşru müdafa ve zorunluluk hali diye bir madde var. Tabi hakim uygular ise. Bir adam belinde silah sizi tehdit ederse ve siz adamı ruhsatsız silah ile vurursanız ve kazara iyi nişancı değilseniz ve adamı fena şekilde vururda bundan ceza almayacağınızı düşünüyorsanız yanılırsınız. Tabi kurşunun sekmesi ve kendinizi yada başkasını vurma ihtimalleri ve vicdan azapları durumlarıda var alternatif olarak.
Neyin vicdan azabı sn.ceceli :) kameraların görüş alanı içinde vurma planları yapılmış !
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Neyin vicdan azabı sn.ceceli :) kameraların görüş alanı içinde vurma planları yapılmış !
olaya su acıdan bakalım efendim demekki adamların canına tak etmişki boyle bi duruma gelmisler. yani hırsızın hiçmi sucu yok gibi birsey bu.
Adama ders vermek için yaralamak isterken adamı öldürmenin yada kurşun sekerse başkalarının yada yanında plan yaptıkları kişileri öldürmenin vicdan azabı.
Ama sizde haklısınız. burada vicdan yerine, haylahop var.
Alıntı:
trader1936 rumuzlu üyeden alıntı
olaya su acıdan bakalım efendim demekki adamların canına tak etmişki boyle bi duruma gelmisler. yani hırsızın hiçmi sucu yok gibi birsey bu.
Vicdan azabı kısmını bilemem :) ama hırsızı hırsızlık yaparken bile vurmak suç sonuçta
Alıntı:
Vicdan azabı kısmını bilemem :) ama hırsızı hırsızlık yaparken bile vurmak suç sonuçta
yasasın yüce türk adaleti diyelim o zaman :D
Alıntı:
Evine giren hırsızı yakalayan komşumuz, hırsızdan çooooooook daha fazla ceza almışlardı. Hırsıza yaptıkları bir şey de yoktu.