Siyasi Parti Üyeliği Hakkında
Merhabalar
Benim şöyle bir sorum olacak. Babam bir kurumda memur olarak çalışmakta. Kurumun müdürü ile geçen hafta bir tartışma yaşamışlar ve müdür muhakkik çağırmış. Babam savunmasını vermiş. Müdür babamın başka bir kuruma gitmesini istediğini açıkça söylemiş. Babam da gitmeyeceğini belirtmiş. Dün akşam 657'yi incelerken "siyasi partilere üye olmak" memuriyetten atılmaya sebepmiş. Bizde babamın tc nosunu sorgulattığımızda siyasi partiye üye olduğunu öğrendik. Ancak babam ne zaman, nasıl üye olduğunu bilmiyor. Haberi yokken yapılmış sanırım. Ki kendisinin siyaseti hiç sevmediğini biliyoruz. Yarın hemen yargıtaya gidip dilekçesini verecek. Fakat benim anlamadığım nokta şu; siyasi partiler kanununda devlet memuru olanların ve 18 yaşın altındakilerin siyasi partiye üye olma yolu kapalı. Üye olamazlar yazıyor. Fakat babamı nasıl üye yapmışlar? Bunu bu hafta içinde yargıtaydan sildirsek bile başımızı ağrıtır mı? Son olarak siyasi parti üyesi bir memurun memuriyetinin sona ermesi için izlenen prosedürler nasıldır? Bilgi almak istiyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Siyasi Parti Üyeliği Hakkında
dur tahmin edeyim akpye üye yapmışlar.
önce üyelik için silinme talebi sonra bu işlemi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulun.
Cevap: Siyasi Parti Üyeliği Hakkında
Hangi parti olduğu pek önemli değil ama tahmininiz doğru. Farklı bir parti de olabilirdi sorun bu değil. Siyasetle, partiyle falan babamın pek alakası yoktur. Kim tarafından üye yapıldığını da bilmiyor zaten. Zamanında anket falan doldurtmuşlardı gençler diyor belki onların işidir diyor ama tahmin bu. Ortada muhakkiklik bir durum var ve biz bu siyasi parti işini halletmeden dosyaya yansırsa ve memuriyetten men cezası ile karşı karşıya kalırsak diye endişeleniyoruz.