-
Babamdan alacagim
Merhaba,
babam ve ben Almanya da yasiyoruz. Ben babama 70bin avro borc verdim ve anlasmayi Almanyada yaptik. Babam suan cok hasta. Parayi geriye ödeyemicek. Babamin Türkiyede 1 parsellesmis tarlasi ve 2 dairesi var.
1. Vermis oldugum borcu para seklinde alamacagim icin yukarida belirtmis oldugum mallara el koyabilirmiyim?
2. Alman mahkemesinin bana vermis oldugu karar belgesi(Hüküm karari) Türkiyede gecerlimi?
3. Gayrimenküllerin degeri vermis oldugum paradan daha fazla ise bu durumda ne olur?
4. Babam vefat ettiginde borc anlasmasi veya Alman mahkemesinin bana vermis oldugu karar belgesi gecerlimi?
Bilgileriniz icin tesekkürler.
-
Cevap: Babamdan alacagim
Anlaşma geçerli, yabancı mahkemenin kararını burda asliye hukuk mahkemelerinde dava açıp tenfiz ettirmelisiniz sonra gayrimenkule haciz koydurabilirsiniz alacağınız nispetinde, satışa çıkar alacağınızdan arta kalan para babanıza veya yaşamıyorsa mirasçılarına kalır.
-
Bilgileriniz icin tesekkürler Av. Engin bey.
Mallari kendi üzerime hacize gitmeden alabilirmiyim?
Rehinli borc sözlesmesi yapmis olsaydim durum ne olurdu?
Yapmis oldugum borc anlasmasini rehinli borc sözlesmesine cevirebilirmiyim ve gecerlimi?
-
Yöntem farklı Sonuç aynı olacak ikisindede taşınmazlar paraya çevrilecek. Birinde alacağa karşı haciz yoluna gideceksiniz. Diğerinde ise rehinli malın paraya çevrilmesi işlemi yapılacak. Rehinli borç sözleşmesi daha garantili bir yöntem.
Babanız borcuna karşılık taşınmazları size vermeyi kabül ediyorsa alın. Başka kanuni mirasçılarda var ise bu taşınmazlar üzerindeki miras haklarından vazgeçtiklerine dair aralarında feargatname düzenlesinler. En azından babanız öldükten sonra diğer mirasçıların mirastan hak talebi için açacakları davalara maruz kalmazsınız.
-
Alman miras kanuna göre mirascilar mirasi kabul ettikleri zaman babadan kalan yanlisca mallarina degil ayni zamanda borclarinida kabul etmis oluyor. Bu Türkiyedede böglemi?
-
-
Vielen Dank :-)
Av. Engin Bey, bu konudada Bilgi verebilirmisiniz?
https://www.hukuki.net/showthread.php...adina-cikarmis
Tesekkürler
-
Yukarida belirtmis oldugum parsellesmis tarlasi degeri tarla olarak mi yoksa parsellesdiginden arsa olarak mi deger biciliyor? bildigim kadar vergisi tarla üzerinden ödeniyordu.
-
-
@ceceli341; Yukarida belirtmisdiniz "Birinde alacağa karşı haciz yoluna gideceksiniz. Diğerinde ise rehinli malın paraya çevrilmesi işlemi yapılacak." bundan dolayi her iki halde piyasa degeri tespit edilecek. Bu nedenle sormusdum.