Ödeme yapılmış borca 3 yil sonra icra takibi
Merhaba
Tarafıma 2008 yilinda ttnet avukati tarafindan odeme emri geldi ve odemelerimi avukatin toplam belirttigi miktar olan 1276 tl yi sisli 6. icra dairesine yaptim. Fakat 2 ay önce avukatlik bürosu icra dosyasi oldugunu ve odeme yapmami belirten mesaj atti.
Avukatlık burosunu aradigimda yapmis oldugum odemenin taraflarinca icra dan cekilmedigi belirtti ve ttnet gunluk faizi devam etmis surekli . Bana sorunu cozeceklerini soylemelerine rağmen yeni icra dosyasi acilmis ve icralik görünüyorum 800 tl..
2011 de odeme yapmama ragmen toplam miktari ve icra kalmis durumda iken avukatlik bürosu 2011/2014 arasi faizler icin 800 tl borc gösteriyor ve istanbul 29. icrada. Bu nasil oluyor. Benim karsi dava acmayi dusunuyorum. Ben 2011 de dedikleri miktari ödüyorum avukati arayip bilgi de veriyorum onlar 3 yildir icra dan parayi çekmiyor ve bana tekrar icra takibi gonderiyor. Ödemerin dekontlari duruyor bende.
Ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim
Cevap: Ödeme yapılmış borca 3 yil sonra icra takibi
Daha önce açılan icra dosya nuamrasını belirterek yeni icra dosyasına itiraz edin ve hiçbir şekilde ödeme yapmayın. TTNET faiz işlemiş olabilir ancak siz belirtilen miktarı belirtilen sürede ödediğiniz için borcunuz yoktur ve olmayan bir borç için faiz işletilemez. Aksine itiraz davası açarak bahsi geçen bedel için icra inkar taminatı dahi alırısnız.