Üretilen Ürünün Faturalandırılması
Merhaba.
Evimde spor malzemeleri üretip bunu internet üzerinden veya elden satmayı planlıyorum fakat bununla alakalı yasal mevduatı bilmiyorum.
Üretimini kendim yaptığım ürünün satışından kazanacağım parayı nasıl vergilendirebilirim? Bunun için adıma bir şirket olması gerekli mi?
Faturalı olarak aldığım parçaları nasıl masraf olarak gösterebilirim?
Cevap: Üretilen Ürünün Faturalandırılması
Normal bir şahıs işletmesi açacaksınız. İnternet üzerinden sattığınız ürünleri gönderirken faturalarını da kesip ürünle birlikte göndereceksiniz. Masraflarıda kanunun kabül ettiği ölçülerde giderlere yazabilirsiniz.
Mali müşavir ile anlaşıp bütün işlemleri ona yaptırtacaksınız.
Sn. ceceli işlem sırasını ters yazmış bence. Önce bir mali müşavir bulacaksınız, sonra bütün soruları ona soracaksınız.
İşyerinizi açarken de bir hukuk müşaviri bulacaksınız, dava açılmaması için bütün gerekenleri ona soracaksınız, dava açılırsa da ona havale edeceksiniz.
Başarılar.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Sn. ceceli işlem sırasını ters yazmış bence. Önce bir mali müşavir bulacaksınız, sonra bütün soruları ona soracaksınız.
İşyerinizi açarken de bir hukuk müşaviri bulacaksınız, dava açılmaması için bütün gerekenleri ona soracaksınız, dava açılırsa da ona havale edeceksiniz.
Başarılar.
Yukarıdaki yapacaklarınızın hepsini mali müşavir yaparmı olacaktı :)