Ortaklı ve Sıkıntılı senet durumu
Herkese merhaba uzatmadan direkt konuya girmek istiyorum. Bir çifte bir aparta ortak olma amaçlı başlangıç için 5000 tl ortaklık payı olarak para verdim senet ve binanın kira kontratı karşılığında. (Çok daha sonra öğrendiğime göre senet doldurmayı bilmediğimden senette de sıkıntı çıktı. Yani alacaklıda borçlu kısmında da borç verdiğim kişinin ismi yazılı.) apartta malzemeler gidip geliyor tadilatlar yapılıyor falan. Her şey iyi. Daha sonra "çevredekiler seni tanımasın, bu iş yerini bazı şartlar karşılığında aldık" falan gibi laflar etmeye başladıklarında bende huylandığım için ortaklığı bitirmek istedim. Daha doğrusu “istemiyorsan ayrılabilirsin maksat iç huzur” gibi laflar ederek o öneride bulundu, bende kabul ettim.
Olaylar buradan sonra başlıyor. Her 3-4 gün sonralarına çeşitli bahanelerle söz veriyor ama tabiî ki hiçbirini tutmuyordu. Abisi ben ayarlıyacam dedi daha betere soktu. Telefonlarına ulaşılamaz kendisine ulaşılamaz oldu. 4-5 seferde onun verdiği söz gerçekleşmedi. Bir gün aparta görüşmeye gittiğimde binayı kiraladığını idda ettiği kişi ile karşılaştım. Onun orada çalıştığını ve işi bıraktığını söyledi. kira kontratının sahteliğinden de o zaman emin oldum. Cep telefonunla çekmiştim ,adama gösterince şaşırdı kaldı. Binada birkaç normal kiracı vardı. Onlardan da kiraları toplayıp bu adama vermemiş , ustalara ödenmesi greken paraları ustalara ödememiş ve öğrendiğime göre de tahmini olarak 8500 tl de onu zarara uğratmış. Adam o paraları tekrardan ödemek zorunda kalmış.
Evini buldum ama evde bir türlü yakalayamıyorum. (Ev sahipleri ile konuştum 4 aydır kiralarını da ödememişler). Eşinin annesi çıkıyor oda kendileri gibi pazartesiye haftaya gibi evim arazim satılacak o zaman verilecek gibi sözler verip duruyor. İkametgahları anladığım kadarı ile aynı evde değil. Kendisi başka bi ikamette karısı annesinin bulunduğu ikamette ( KAĞIT ÜZERİNDE eşinin kimliğinin fotosu var elimde seçim kütüklerinden öğrendim) .Bu insanlara anca telefonda ulaşabiliyorum ve az çok kanunlar hakkında bilgileri var ki; telefonda borcunu inkar etmiyor verecem ama bekleyeceksin diyorlar. Verecem dedikleri sürece kanunun bir şey yapmayacaklarını biliyorlar.
Elimde doküman olarak konuşmaların ve mesajlarının kayıtları, eşinin kimliğinin fotosu, sahte kira kontratının fotosu mevcut. Kimileri için büyük olmayan bu paraya benim ihtiyacım bulunmaktadır. Korkum bir gece ansızın bulundukları adresten taşınıp ortadan kaybolmaları. Sizden ricam neler yapabilirim? Lütfen üstüne 1 bardak soğuk su iç tarzında yorumlarda bulunmadan bana yol göstermeniz. Çünkü bu insanların peşinden koşacam diye işimden de oldum.
Cevap: Ortaklı ve Sıkıntılı senet durumu
üstatlar yardımcı olabilecek kimse yokmu?
üstatlar yardımcı olabilecek kimse yokmu?