Savcılıga yapmış olduğum şikayetimi geri almak istiyorum
temmuz ayı içerisinde amcamlarla aramda gecen olaydan dolayı savcılıga suc duyurusunda bulunmuştum buna karşılık olarak onlarda benım ve ailemin hakkında şikayette bulunmuşlar ancak bugün itabari ile bir akrabamızı arıyo amcam ve arabuluculuk yapmasını istiyor şikayetlerimizi karşılıklı olarak çekelim diyor..
ben şikayetimği geri almak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim onların şikayeti geri almasını bekleyip öyle mi almalıyım ve dilekçe verirken nelere dikkat etmeliyim ...
henüz dava açılmadı ama hemen düşermi şikayet süreç ne olur ?
Cevap: savcılıga yapmış olduğum şikayetimi geri almak istiyorum
Bir zamanlar savcının biri karşı taraf şikayetini geri aldı, sen de al dediği için ben şikayetimi saf saf geri almış, ondan sonra da haklı olmama karşın zanlı sıfatı ile yargılanmıştım. Size önerim, güvendiğiniz birine (mesela o akrabaya) her iki tarafın da şikayeti geri aldığına ilişkin birer dilekçe hazırlayıp vermesi ve hep birlikte savcılığa giderek dilekçelerin o kişi tarafından evrak kayıta verilmesidir.
Dava süreci hakkında pek bir şey bilemiyorum, ama herhalde eğer ortada kamu davasını gerektiren bir eylem yoksa savcı takipsizlik kararı verecek, dava diye bir şey olmayacaktır.
Cevap: savcılıga yapmış olduğum şikayetimi geri almak istiyorum
teşekkür ederim bende birlikte gidip almamız aldıklarını görmem durumunda şikayetimi geri çekiceğimi söyledim henüz çekmedim güvenmediğim için de çekmeyi düşünmüyorum ..