Borçlar Varlık Şirketine aktarılmış.
Arkadaşlar babamın birçok bankaya kredi borcu var ve bu borçlar varlık şirketlerine aktarılmış.Bugün gelen bir mesajda haciz işlemleri için bi avukat yetkilendirilmiş diyor. Bu borçları ödememiz mümkün değil babam emekli bende su an çalışmıyorum. Oturduğumuz ev kira ve benim üstüme.Şimdi sormak istediğm eve haciz gelirse birşey alabilirler mi kira kontratı herşey benim üstüme olduğu için ve babamın maasına haciz konulabilir mi emekli olduğu için izin almaları lazım diye biliyorum.Yardım ederseniz çok sevinirim.
Cevap: Borçlar Varlık Şirketine aktarılmış.
Cevap verebilecek kimse yok mu acaba ?
Babanız ne emeklisi?
Evet, eve gelip haciz yapabilirler. Sizin üstünüze olması önemli değil.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Babanız ne emeklisi?
Evet, eve gelip haciz yapabilirler. Sizin üstünüze olması önemli değil.
Emekli Sandığı
Alıntı:
Aykutr rumuzlu üyeden alıntı
Emekli Sandığı
arkadasım evet yalnıs bılmıyorsam emekli sandıgından emekli olanların maas haciz koyabılıyorlar
ssk ve bagkur emeklılerıne konmuyor. evet evinize haciz gelebilir
bu arada sunu belirteyim varlık yonetim sirketleri hakkında pek cok sıkayet okudum ama maasına haciz gonderile açıkcası denk gelmedim. sebep nedir bilmiyorum ama maas haczine pek gitmiorlar sanırım ama neden gitmiolr onu bilmiorum. ben yanılıyoda olabilirim sen bence bu soylediğimi arastırvarlık yonetim sirketleri maas haczi uygulayabilirmi ?bunu ogren
01.10.2008 tarihli 5510 sayılı yasanın 93 md.gereği sgk den maaş alan eski ssk,bağkur yada emekli sandığı yani hiçbir ayrım yapmadan emekli maaşı alanların maaşlarına sgk ve nafaka alacakları dışında haciz konulamaz.bu yasanın çıkmasından önce 5434 sayılı emekli sandığı emeklilerinin maaşlarına haciz konulabiliyordu.5510 sayılı yasa bu durumu gözetir ayrım yapmadığı için emeklimaaşlarının tümüne aldığı kuruma bakılmaksızın haciz konamaz.haciz koyan icra md.varsa şikayet eder kaldırırsınız.bu konuda onlarca mh.kararı vardır.zaten hiçbir icra md.talebi kabul etmemektedir.
Teşekkür Ederim verdiğiniz bilgiler için.