Eski İşyeri Sahibim Bana Dava Açmış.
Merhabalar,
Bir işyeri açtım ne şanssızımki tam o ay aile içinde bir sorun oldu mecburen bende dağıldım 1. ayım dolmadan önce dükkan mülk sahibine abi kusura bakma ben kalkınamadım başımada olaylar geldi yeri kapamak zorundayım bilgin olsun dedim tamam dedi ben eşyalarımı aldım çıktım gittim. Aradan 3 ay geçti. O günden sonra hiç bir muhabbetimiz olmamışken şuan edevlette gezinirken tesadüfen bakıyorum geçen ay bana icra diye bir dava açmış. Ben 3 ay önce o dükkanı kendisine bilgi vererek çıktım gittim şimdi telefonunada ulaşamıyorum ne yapmam gerekiyor neye dayanarak dava açabiliyor benim ne yapmam gerekli lütfen bilgi verirmisiniz. Zaten ailem ayrılmak üzere birde böyle bir sorun yaşarsam altından nasıl kalkarım bilmiyorum, hamd olsun benim durumum çoğu kişiden iyi ama daha önce hiç böyle birşey yaşamadığım için korkar gibiyim.
herkese hayırlı günler. iyi çalışmalar.
Cevap: Eski İşyeri Sahibim Bana Dava Açmış.
Ne yapmanız gerekli, ben söyleyeyim. Dükkan sahibi icraya verdiğine göre elinde imzalı bir sözleşme var demektir. Aynı sözleşmenin bir nüshasının da sizde olması lazım. Eğer yoksa ne yaparsınız bilmiyorum, olması LAZIM! O sözleşmeyi bir okuyun, belki işinize yarayacak hükümler bulursunuz. al sahibi muhtemelen ödemediğiniz kira için sizi icraya vermiştir, her ay devamı gelecektir. Her halükârda mal sahibine yazılı bildirimde bulununcaya kadar geçecek sürenin kiralarını + dükkanı yeniden kiraya vermesi için geçecek makul bir süreye ait kiraları ödemeye devam edeceksiniz. İcra bedeli o kiraların toplamı + icra masrafları kadardır, bir de faiz eklenir. Hepsini ödeyeceksiniz. Bir yeri kiralayıp birkaç ay sonra ben gidiyorum haydi eyvallah dediğiniz zaman bunlar olur, bir dahaki sefere de dikkatli olacaksınız.
Cevap: Eski İşyeri Sahibim Bana Dava Açmış.
Kira sözleşmenizin en az 1 yıllık olduğu düşünülürse 1-2 ay sonra çıktığınıza göre mal sahibi de haklı olarak kontrata uymadığınız için kalan kiraları istemekte.Sizin sözlü olarak ben söyledim o zaman o eyvallah demişti demenizin bir anlamı yok.Mal sahibi belli ki eyvallah dememiş.Kontratı anlaşmalı olarak karşılık feshettiğinize dair elinizde belge yoksa(yani eyvallah dediğinin yasal olarak kanıtı) muhtemelen ve ortalama 6 aylık kira gibi bir miktarın(masraf ve faizle) icra yoluyla sizden tahsil edilmesi ihtimal dahilinde.