Kentsel Dönüşüm Raporuna İtiraz Etmeme Taahhüdü Hakkında
Merhabalar.
Babamların eski binasına müteahhit yeni bina yapma teklifi veriyor. Kendisi bir sözleşme hazırlamış ve bu sözleşmede bir maddeye takıldım. Bu konuda yardım isteyeceğim:
Madde: Kentsel Dönüşüm raporuna (riskli bina raporuna) hiç bir şekilde itiraz edilmeyecek itiraz edildiği taktirde yüklenicinin uğradığı zararın 5 katını ivedilikle ödemeyi kabul ve taahhüt ederler.
Bu maddeden nasıl bir avantaj elde etmek istiyor.
Katkınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Kentsel Dönüşüm Raporuna İtiraz Etmeme Taahhüdü Hakkında
Müteahhit yapım şözleşmesine bu maddeyi neden koymuş, bana anlamsız geldi.zaten yapım sözleşmesine herkes imza atmayacak mı
Cevap: Kentsel Dönüşüm Raporuna İtiraz Etmeme Taahhüdü Hakkında
Eğer müteahhitin hazırladığı bir sözleşmede sadece o madde sizi düşündürüyorsa boşverin, imzalayın gitsin. Ama sözleşmeyi bir avukata okutun ve onun önerilerini dikkate alın derim. Sözleşmede işin ne sürede bitirileceği (cezai hükümler), proje değişikliği yapılamayacağı (cezai hükümler), iskan raporunun ne sürede alınacağı (cezai hükümler), yapılacak işin ayrıntılı kalite tanımları (mesela boyanın cinsi ve markası, ıslak zeminlerin cinsi ve markası, kapıların cinsi, camlar çerçeveler, ısıtma tesisatı gibi bütün donanımın ayrıntılı tanımı) (cezai hükümler) ve benim şu anda aklıma gelmeyen ama deneyimli bir avukatın (ve belki de bir inşaat mühendisi tanıdığınızın) aklına gelebilecek ayrıntılara ilişkin maddeler var mı? Yoksa sözleşmeye onları da koydurmaya çalışın, bakalım ne olacak.