İmzalanan anlaşmalı boşanma davasından vazgeçme ve ayrı yaşayan eşin başka biri ile yakınlaşması
İyi günler.Benim çok karışık bi durumum var.1 sene önce yaklaşık 2 aylık kısa bi evlilik geçti başımdan, anlaşamadık ve eşim gitti.Anlaşmalı boşanma davası açacağım dedi ve bu yüzden 1 yıl bekledik.Geçen gün dilekçeyi yollayıp imzalamamı istedi.İmzaladım ve yolladım.Ama bundan önce ayrılığımızın 3. ayında internet üzerinden biri ile beraberliğine şahit oldum.En son ise 3 ay önce başlayan bi ilişkisi olduğunu öğrendim.Şimdi ben bu anlaşmalı davadan vazgeçebilirmiyim.Veya hala resmen evli olduğunu bildikleri halde bu yakınlaşan kişilere maddi veya manevi tazminat davası açabilirmiyim?Şimdiden Teşekkürler
- - - Updated - - -
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: İmzalanan anlaşmalı boşanma davasından vazgeçme ve ayrı yaşayan eşin başka biri ile yakınlaşması
Kişiler evli oldukları sürece sadakat yükümlülükleri vardır.Bu ihlal edilmişse iki tarafa da manevi tazminat davası açılabileceği gibi boşanmayı çekişmeli hale getirip bu durumu mahkeme önünde ispatlarsanız duruma göre nafaka(cinsiyetinizi belirtmemişsiniz) tazminat vs. ile kusuru karşı tarafa yıkarak lehinize sonuçlar alabilirsiniz.
Cevap: İmzalanan anlaşmalı boşanma davasından vazgeçme ve ayrı yaşayan eşin başka biri ile yakınlaşması
Cevabın için teşekkürler.Ben erkeğim, manevi ihanet yapan eşim
Alıntı:
Mümin1983 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler.Benim çok karışık bi durumum var.1 sene önce yaklaşık 2 aylık kısa bi evlilik geçti başımdan, anlaşamadık ve eşim gitti.Anlaşmalı boşanma davası açacağım dedi ve bu yüzden 1 yıl bekledik.Geçen gün dilekçeyi yollayıp imzalamamı istedi.İmzaladım ve yolladım.Ama bundan önce ayrılığımızın 3. ayında internet üzerinden biri ile beraberliğine şahit oldum.En son ise 3 ay önce başlayan bi ilişkisi olduğunu öğrendim.Şimdi ben bu anlaşmalı davadan vazgeçebilirmiyim.Veya hala resmen evli olduğunu bildikleri halde bu yakınlaşan kişilere maddi veya manevi tazminat davası açabilirmiyim?Şimdiden Teşekkürler
- - - Updated - - -
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Sanal ortamda ikisininde profilinde yanak yanağa ve eşimin onu öperken ki fotoğrafları var ve eşim 3 aydır sevgili olduklarını söyledi.Çok fazla bi zamanım yok sanırım, yardımcı olursanız sevinirim.Boşanmak üzere olsak bile katlanılası bi durum değil.Sonuçta hala soyadımı taşıyor
Boşanma davasına çıktığınızda, vazgeçtiğinizi , anlaşmalı olarak boşanmak istemediğinizi belirtebilirsiniz. Bu durumda boşanma olmayacaktır.
Sonrasında eğer istiyorsanız, bahsettiğiniz delilleri sunarak boşanma davası açabilir ve tazminat talep edebilirsiniz.