Yeni aldığım evi su bastı
Hepinize iyi akşamlar
Bir yıl kadar önce istanbul - bahçelievler'de zemin katta bir ev satın aldım. Yaklaşık bir ay kadar önce yağan yağmurlarda evimi su (kanalizasyon suyu) bastı. Evi aldığım müteahhite durumu bildirdim. Bir tesisatçı geldi, kırıp döküp sorunu hallettiğini söyledi. Bugün yağan yağmur nedeniyle evimi tekrar su bastı. Müteahhiti aradığımda sorunun iski'den kaynaklandığını, gerekirse kendisine de dava açabileceğimi, içinin rahat olduğunu söyledi. İlk su basışında 15 gün evime giremedim, şimdi de aynı şey olacak. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Cevap: yeni aldığım evi su bastı
Kanalizasyonda nasıl bir sorun varda su basıyor?
Cevap: yeni aldığım evi su bastı
Sayın ceceli341 ben de bilmiyorum. İlk su bastığında bir tesisatçı geldi kamera soktu boruya ve borunun çökme yaptığını söyledi; ama müteahhitin tesisatçısı, ne kadar güvenilirse artık. Yalnız şöyle bir durum var; her iki su basma olayı da şiddetli yağmurlarda oldu. Ben muhtemelen borularının kotunun ana kanalizasyon hattından aşağıda olduğunu düşünüyorum; şiddetli yağmurlarda ana hattaki su yükseliyor ve benim eve dolmaya başlıyor. Bence bir mühendislik hatası var yani. Müteahhite durumu aktardığında "belediye bana izin verdi, izin vermesi için rüşvet de vermedim, gidin ikimizi de dava edin, benim içim rahat" dedi. Tüketici hakem heyeti bu tip durumlarda karar verebilir mi ? Adliyede ömür çürütmek de istemiyorum biraz.