Cevap: Nafakadan feragatname
Yardım alamadım... :(
Az önce eşim söyledi, bu davayı erkek (daha doğrusu nafaka ödeyen) açarmış, diğer taraf bilgi dahilinde çağırılır ve kabul ediyorum şeklinde ifade verirmiş.
Böyle midir şekil şerait? Lütfen yardım.
Bu kadar kişi okumuş ta bir tek satır bilgi paylaşılmamış, hukuki Net'e yakıştıramadım. :(
Alıntı:
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar kişi okumuş ta bir tek satır bilgi paylaşılmamış, hukuki Net'e yakıştıramadım. :(
eski esiniz 9.000 tl'yi bankadan kredi olarak ceksin ve aylik 150 tl taksitlerle, sizin odediginiz nafaka ile, bankaya geri odesin.. bu kadar karmasik feragat, mahkeme vs. gibi seylerle ugrasmak bana sacma geldi.. banka bir faiz isletir tabi ama sizin onerdiginiz cozumde de mahkeme, noter masraflari gibi kalemler var.. bankanin isteyecegi faizle kafa kafaya gelebilir..
onun disinda feraget sadece 5 yillik yapilacak degil mi ? 9.000 tl odeyip karsi tarafin nafaka hakkindan omur boyu vazgecmesini beklemek bana cok uygun gelmedi.. karsi tarafin yeterli kazanci oldugunu dusunuyorsaniz, toptan nafakayi kaldirma davasi acin.. nafaka kaldirilsin ondan sonra el altindan yine hediye olarak 9.000 tl verecekseniz verirsiniz..
ayda 3.000 tl kazanan bir insanin hala nafaka almasi da bana sacma geldi acikcasi..