Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Manik Depresif Hastaları
Merhabalar ben bir Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Manik depresif hastalığı tedavisi görüyorum. Devlet kurumlarında özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığın'da çalışmak istiyorum. %40 sağlık raporu ilaç kullananlara veriyorlarmış ama almadım. Size danışmak istedim. Raporu almadan KPSS sınavına girip hastalığı gizlemeli miyim? Yoksa %40 raporu alıp EngelliKPSS 'ye mi gireyim? EKPSS den girmek istersem beni bakanlık kabul eder mi?
Cevap: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Manik Depresif Hastaları
Özürlü raporunuzda çalışamaz yada şu işlerde çalışamaz ibraresi yok ise kabül eder. Ama kurumların özellik gerektiren işlerde bazı rahtsızlıklara sınır koyduğu vardır. Sizin belirttiğiniz yer için varmı hangi kadrolar için var bilmiyorum. Rapor alıp engelli KPPS ye girebilirsiniz. Ama bakanlığın engelli kadrosu varsa girersiniz.
Fakat Manik depresiflere sürekli rapor vermiyorlar bildiğim kadarıyla.
Engelli kadrosu açmışlar geçmiş yıllarda. Ancak hangi engele müsait belli değil. Galiba bu hastalık zihinsel engel olarak görülüyor. Bakanlık ya da devlet kurumlarının yönetmeliklerine göre daimi akıl hastalığı bulunmaması gerektiği yazıyor. Manik depresif bu gruba mı giriyor doktorum bile cevap veremedi
Manik depresifler sağlık bakanlığının özürlü tablosuna göre Geçici hastalıklardan sayılıp her yıl kontrol edilmesi gereken bir hastalık kabül ediliyor. Bana göre ise kalıcı bir hastalık. İlaçlarla kontrol altında tutulabiliyor sadece. Bence rapor almadan girin bir süre çalıştıktan sonra beni siz delirttiniz :) deyip rapor alıp emekli olabilirsiniz belki.
:) rapor almasam ilaç tedavim devam ediyor. değişik bir durum içerisindeyim. sağlıklı raporunu alırım giderim bakanlığa geçmişinde ilaç raporu var derse hiçbir şey diyemem :)